Třinečtí prohráli všechny čtyři zápasy letošní sezony. Po poslední porážce 0:5 s Jihlavou na lavičce týmu skončil dosavadní kouč Svatopluk Habanec, jehož nově nahradil František Straka.

Dvaašedesátiletý trenér, který v minulosti vedl Plzeň, Spartu i Slavii, naposledy působil v prvoligové Karviné, u té však v průběhu loňské sezony skončil. Od té doby byl bez angažmá, teď se ale vrací na scénu a povede Třinec.

Rysi vyhráli i v Sokolově.
Venkovní trip za šest bodů. Frýdek vyhrál i v Sokolově

„Díky dobrým vzájemným vztahům bylo naše jednání rychlé a korektní. S Františkem Strakou jsme se domluvili na spolupráci do konce letošní sezony, tedy do června příštího roku,“ uvedl pro třinecký web generální manažer klubu Karel Kula.

Straka v jednom zápase vedl i českou reprezentaci a mimo jiné si vyzkoušel také trenérské angažmá v Polsku, Maďarsku, na Slovensku nebo v Egyptě. V Třinci si od něj hodně slibují. „František Straka je zkušený trenér, který dokáže zvládat krizové situace. Pevně věříme, že pro naše mužstvo bude tím správným impulsem a dokáže je zvednout,“ dodal Kula. Straka povede už středeční trénink a trenérská premiéra s třineckým týmem ho čeká v neděli proti Žižkovu.

Třinec doma dostal výprask od Vysočiny.
Třinec vyhořel s Jihlavou, Habanec končí