Na umělce v Novém Jičíně se odehrál zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním měla Jiskra místy velkou převahu. Jeden z klíčových momentů zápasu nastav ve 32. minutě, kdy Martin Gaži fauloval ve vápně Petra Čikla, uviděl druhou žlutou kartu, byl vyloučen a sudí navíc nařídil penaltu. Petr Navrátil ji ale špatně kopl. Po tomto okamžiku se do zápasu dostal také Nový Jičín. Jeho hráčům se podařilo trefit tyčku. V další nebezpečné situaci domácích zachránil Jiskru Kamil Kocúr.

Břidličná prohrála v Hlubině
Břidličnou popravily individuální chyby. Ve hře byly dobré momenty, řekl kouč

Přesto Rýmařov nepolevoval ve svém úsilí a nadále se tlačil do zakončení. V nastaveném čase první půle sudí Prokůpek podruhé ukázal na penaltový puntík, znovu po faulu na Čikla. Tentokrát se k exekuci postavil Pavel Jeřábek, který si ale počínal podobně, jako o pár minut dříve Navrátil. Až dobíhající Kneifel dokázal míč dostat za záda gólmana Huba a Jiskra tak šla do vedení.

„Klukům bych vůbec nevyčítal, že početní výhodu nedokázali lépe využít. Na umělce, s určitými rozměry, se rozdíly snadno stírají. O poločase jsem klukům zdůrazňoval, že nesmíme soupeře nechat dostat se zpět do hry,“ řekl po utkání trenér Milan Furik.

Bohužel se tak nestalo a v 50. minutě po standardní situaci srovnal hlavou Filip Pražák. Jiskra se ale v Novém Jičíně zakrátko dostala znovu do vedení. V 65. minutě Michal Furik rozehrál ze 30 metrů standardní situaci a bránící Nippert míč tečoval za záda vlastního gólmana.

Vedení tentokrát udrželi rýmařovští hráči jen dvě minuty. Po sérii rohových kopů srovnal hlavou na zadní tyči, na konečných 2:2 číhající Magdon. „Trápily nás hlavně standardní situace. Špatně jsme je pokrývali a soupeř dvě z nich využil. To mě mrzí,“ litoval po utkání Furik.

Nový Jičín – Rýmařov 2:2 (0:1)
Branky: 50. Pražák, 67. Magdon – 45.+3. Kniefel, 65. Nippert (vlastní). Rozhodčí: Prokůpek – Slováček, Novák. ŽK: Nippert, Byrtus, M. Gaži, Hurta – Dostál, Čikl, Kolísek. ČK: 32. M. Gaži – Čikl, Dostál, Kolísek. Diváci: 45.
Nový Jičín: Hub – Jež, M. Gaži, Nippert, F. Gaži – Byrtus (85. Janovský), Pražák, Staněk, Hurta – Magdon (78. Kocián), Nieslaník (85. Vahalík). Trenér: Martin Štverka.
Rýmařov: Kameník – Kneifel, K. Kocúr, Kolísek, Hleba (89. J. Kocúr) – M. Furik, Konečný, Dostál, Navrátil (75. Kršek) – Čikl, Jeřábek (85. Křepelka). Trenér: Milan Furik.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...