Na pondělním tréninku se ukázala většina hráčů. S výjimkou Michala Procházky, který se s mužstvem z osobních důvodů rozloučil, žádné další odchody směrem z Rýmařova plánovány nejsou. Milanu Furikovi se poprvé hlásili dva noví hráči – Petr Čikl z Libiny a Šimon Michalík z Uničova. „Kluci jsou u nás zatím na zkoušce. Petra Čikla jsem již viděl. Mnoho nechybělo, aby se k nám přidal i na jaře. Je to pro něj velká výzva. Z I.B třídy jde do divize, navíc z Olomouckého do Moravskoslezského kraje, kde je fotbal agresivnější a rychlejší. Petr má ale některé věci, kterými by nám mohl pomoci. Pokud jde o Šimona Michalíka, ten má již zkušenosti i ze třetí ligy, kterou si zahrál za Uničov. V jeho případě se rozhodneme na základě přípravných zápasů. Potřebujeme ale i nějaké alternativy do zálohy,“ prohlásil o dvou nových tvářích trenér Jiskry Milan Furik.

Ve Vávrovicích se hrál fotbal pro radost
Podívejte se: Ve Vávrovicích zvládli přestřelku lépe Galvasovci

A co bude hlavním cílem Rýmařova v letním přípravném bloku? „Během přípravy je potřeba zjistit zdravotní stav hráčů a poskládat mužstvo na blížící se start sezony. Všichni dobře ví, že na jaře nás hodně trápily zdravotní problémy. Musíme zacelit mezery, které vznikly zraněním hráčů a odchodem Michala Procházky. Největší problémy máme v defenzivě. Hráči, které zkoušíme, jsou ale vesměs ofenzivně ladění. Potřebujeme zdvojit stoperskou dvojici. Pro mě bude největší úkol sehnat hráče do obrany. Otazník visí nad Jirkou. Nějaký prostor ještě je, ale zranění kolena je nevyzpytatelné. V jeho případě on ani já nevíme, co pořádně očekávat,“ přiblížil zkušený kouč.

Na Rýmařov také čekají přípravné zápasy. Ten první odehraje proti Zábřehu, následoval bude duel s Hájem ve Slezsku. Ostrou generálkou pak bude utkání předkola MOL Cup. V něm svěřenci trenéra Milana Furik narazí na vítěze duelu Dolany – Šternberk.