Jednou se k nám do organizace Jménem psa, z. s. dostala prosba o nalezení nového domova pro roční fenku křížence jezevčíka. Roxy ztratila domov a dočasně se jí ujala paní, která je kočičí záchranářkou. To však je kámen úrazu, psalo se - Roxy je jinak moc milá, ale kočky naprosto nezvládá.

Přiložena byla tak nádherná a spokojená fotka s kočkou, že se tomu ani nechtělo věřit. To však byla jen světlá chvilka. Roxy její lovecké pudy velely dohnat a zakousnout - a to paní, která kočičky zachraňuje, samozřejmě nemohla riskovat.

Rek našel domov a mohl se začít smát.
Psí osudy: Seznamte se s Rekem, který dělal čest svému hrdinskému jménu

Byl únor a vnitřní ubytování jsme měli plné. Dát ji do kotce? Vždyť by jí to zničilo, byla zvyklá na byt. A tak jsme rozjeli rovnou konkurz na nový domov. Dostali jsme pár tipů, kdo z okolí uvažuje o malém pejskovi a nemá jiná zvířata, ale jorkšír a čivava jsou zřejmě oblíbenější plemena. O temperamentní jezevčici nejdřív zájem nebyl.

Nakonec se našla rodina, která by si Roxy vzala. Jak spokojeně se obě s paní culí na první společné fotce před sídlem organizace. Roxy působila na pohled spíš stydlivě, ne jako torpédo. A nesmíme zapomenout na větu "budu ji mít místo miminka, děti už mám velké". Značka ideál.

Roxy v objetí s kočkou - to byla jen světlá chvilka.Roxy v objetí s kočkou - to byla jen světlá chvilka.Zdroj: Jménem psa, z.s.

Roxy se rychle zabydlela a ještě téhož dne zdravila z nového domova z postele, zachumlaná do růžové přikrývky. Dokonalé neviňátko. Postupně jsme se ale dovídali detaily z jejího řádění: dveře zničila za hodinu, naučila se (zřejmě od koček v bývalé dočasce) skákat na stůl a ze stolu dolů, nová panička jen trnula hrůzou. Na návštěvě se také nechovala zrovna vzorně.

Denny má nový pelíšek.
Psí osudy: Seznamte se s Dennym, který přijal pomoc - a dnes sám pomáhá

Hrůzou jsme trnuli také - že se Roxy vrátí. Že nebude mít kam jít. Že nová rodina nenajde na její lumpárny dostatek sil. Ale světe div se, Roxy dodnes posílá fotky ze svého šťastného života v novém domově. Její rodina, a také například rodina Torka, kterého znáte z předchozích Psích osudů, jsou důkazem toho, že to stojí za to, i když je váš čtyřnohý miláček tak trochu Ničitel Conan a občas pod jeho drápky a zoubky něco nevydrží. Dejte šanci chlupatým lumpíkům, když vám je osud přihraje do cesty. Možná sem tam doma něco zlikvidují, ale ta psí láska stojí za to.

Sylva Kaplanová

Majky dnes už jezdívá na dovolenou.
Psí osudy: Seznamte se s Majkym. Z ráje do pekla a pak zase do ráje