Jediné soutěže, kde jsme se mohli měřit s ostatními školami v době covidové pandemie, byly soutěže v rámci OVOV. Na základě „Olympijských výzev“ jsme mohli žáky připravovat i v domácím prostředí.

Naše škola ZŠ Žižkova Krnov se již podruhé za sebou probojovala na Republikové finále do Brna. Všeobecná zdatnost je předpoklad pro všechny sportovní aktivity!!!!! Soutěže proběhly ve dvou dnech. Školu reprezentovalo čtyřčlenné družstvo dívek a čtyřčlenné družstvo chlapců z různých věkových ročníků (podmínka soutěže).

Nejlepšího umístění dosáhla Amy Marčanová – 7. místo ve své kategorii. Ostatní soutěžící také bojovali a vysoutěžili si již na začátku školního roku odznaky všestrannosti. Při soutěžích se setkali s některými současnými i bývalými olympioniky i dalšími vrcholovými sportovci (Šárka Kašpárková, Lucie Šafářová, Šárka Záhrobská, Hana Horáková, Alexander Choupenitch, Marek Švec, Jiří Daler, Jan Kůrka aj.)

Mnozí nám říkali, že i po ukončení aktivní činnosti se k udržování zdatnosti stále vrací. To je pro nás motivací i do dalšího sportování!!!

Jaroslav Kopecký
ZŠ Žižkova Krnov