Vážení příznivci živého umění a festivalu CIRKULUM, s ohledem na současný stav s šířením onemocnění COVID-19 a souvisejícími opatřeními vlády a Ministerstva zdravotnictví, která bohužel neumožňují realizovat festival v rozsahu a kvalitě, na kterou jsme a jste zvyklí, jsme museli přistoupit k přesunu letošního ročníku mezinárodního festivalu nového cirkusu a pouličního divadla CIRKULUM na nový termín.

Festival se tak uskuteční od 4. do 6. června 2021.
 
O nový cirkus však v roce 2020 nepřijdete! Již nyní pro vás připravujeme „Happening pro CIRKULUM“ plánovaný na letní měsíce. Naším cílem je i v tomto nelehkém roce nabídnout divákům kvalitní kulturní zážitek, a to samozřejmě v souladu s bezpečnostními nařízeními českých úřadů zamezujícími šíření koronavirové epidemie. 

Touto akcí chceme také podpořit české umělce nového cirkusu a pouličního divadla a současně oživit veřejný prostor živým uměním. V tuto chvíli proto jednáme s řadou českých uměleckých company, které by se Happeningu pro CIRKULUM účastnily.
 
Věříme, že nám zachováte svou přízeň i pro rok 2021 a nadále budeme společně posouvat hranice festivalu CIRKULUM i v následujících ročnících.  

Budu se těšit, že se již brzy ve zdraví setkáme a vychutnáme si společně některé z připravovaných novocirkusových zážitků.
 
Václav Pokorný
ředitel festivalu CIRKULUM