Riziko nákazy je velké

ANO Udržet rozestupy ve frontách na vleky a lanovky je takřka nemožné. Tím spíš, že by lidé chtiví lyžování vzali zimní střediska doslova útokem. Na lanovkách si vedle sebe nepochybně sednou lidé, kteří se neznají. Žádným způsobem se nedá kontrolovat, zda mají roušky nebo respirátory. U nemnoha výdejních okének se budou tvořit shluky lidí. Lyžaři pak roznesou infekci dál.

NE Běhání či chození na čerstvém vzduchu je dovoleno a doporučuje se. V některých parcích to vypadá jako na promenádě. Oč je sjezdové lyžování nebezpečnější? To je sice zakázáno, ale zimní střediska po okraj zaplnili sáňkaři a běžkaři. Někteří vlekaři obcházejí zákaz a vozí lyžaře nahoru na skútrech. Je plno, skupinky lidí nikdo nekontroluje…

Bude rok 2021 lepší než rok 2020?
ČERNÁ A BÍLÁ: Bude rok 2021 lepší než rok 2020?

Lži a mejdany

ANO Už teď některá ubytovací zařízení a hosté na horách obcházejí zákaz, nahlásí se, že jsou na služební cestě. Je možné využívat apartmánů a pronájmu soukromých bytů a chat. Pokud se střediska otevřou  lyžařům, pak nastane běžná zimní dovolená plná setkávání, párty a mejdanů. Ty se dají dělat v soukromí se spoustou alkoholu, který si lidé opatří v krámcích, marketech nebo u okének.

NE Sousední Rakousko spustilo vleky a lanovky pro tamní jednodenní lyžaře. Bezpečnostní opatření jsou perfektně dodržována a kontrolována. Proč by měl být Češi horší? Každý rozumný člověk už přeci ví, jak je covid nebezpečný a chce chránit sebe a svou rodinu. Ti, kdo jsou nezodpovědní a nerozumní, mohou přeci tak jako tak pořádat soukromé večírky ve městech i na vesnicích.