Stojí dva milióny dolarů a pod kapotou má historicky nejsilnější motor použitý ve voze značky Bentley. Řeč je o nádherném  vysokovýkonném kupé Mulliner Batur, které se představilo v rámci tradiční přehlídky automobilového luxusu v kalifornském městě Monterey.

Podívat se na něj můžete do naší fotogalerie.

Nejvíce šokující na autě je zbrusu nový tvar hlavních světlometů. Tento model je totiž prvním, na kterém nejsou na přídi umístěny tradiční kulaté světlomety.

Na přídi je dále upraven tvar masky chladiče a spodní část nárazníku působí velmi agresivně. Naopak ladné, elegantní linie je možné spatřit na zadní partii.

Audi RS6 Avant - současné provedení ve společnosti minulých generací
Zběsilý kombík býval svého času nejsilnějším Audi. Model RS6 slaví dvacetiny

Tvůrcem vozu je šéfdesignér Bentley Andreas Mindt. Ten je u luxusní automobilky od loňského roku. Přesunul se k ní v rámci koncernu Volkswagen od značek Volkswagen a Audi. Právě on má být totiž zodpovědný za přechod automobilky od doby konvenčních vozů k elektromobilům.

Ozdoby ze zlata z 3D tiskárny

Auto je samozřejmě zajímavé také po technické stránce. Pod kapotou se totiž nachází dvanáctiválcový šestiltrový přeplňovaný zážehový agregát, který poskytuje nejvyšší výkon 710 koňských sil a nejvyšší točivý moment 1000 Nm.

Koncept Porsche Caynne Convertible
Porsche Cayenne bez střechy bylo jen konceptem. Naštěstí....

Odpružení je vzduchové, náklony potlačují elektromotory, vůz má elektronicky řízený diferenciál a do zatáčky se vůz stáčí ochotněji díky řízení všech kol.

Interiér je již pojatý v tradičnějším duchu. Asi nejzajímavější zmínkou o výbavě jsou příplatkové ozdobné prvky vyrobené na 3D tiskárně z osmnáctikarátového zlata.