Včera představená strategie ministerstva zdravotnictví zatím neodpovídá na řadu otázek, především v oblasti organizace očkování. Všechny tyto momenty se promítnou do kampaně a následného rozhodování voličů.

Leden se zeptá, co jsme dělali o adventu. Tisíce lidí zemřou

Neméně důležité bude, jaké tváře strany občanům nabídnou. Voliči hnutí ANO už vědí, že tváře z plakátů byly mnohdy jen lákadlem bez obsahu. Letos na to chce jít Andrej Babiš jinak. V dresu ANO bude zřejmě o poslanecký mandát usilovat ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček. V kuloárech problesklo, že by mohl být lídrem jihočeské kandidátky.

Brněnská rodačka a ministryně financí Alena Schillerová by mohla být jedničkou v Jihomoravském kraji, kde by ovšem logičtějším tahounem byl ministr školství Robert Plaga, který je členem ANO a jehož navíc respektuje opozice i neziskové vzdělávací organizace. Nenápadný, ale vytrvalý ministr obrany Lubomír Metnar asi nahradí Ivo Vondráka na top pozici v Moravskoslezském kraji.

Spása přichází z počítače?

Zajímavou cestou se vydali Piráti, kteří svého šéfa a aspiranta na premiérský post Ivana Bartoše nasazují v Ústeckém kraji. Tamější úspěch netradičního politika, který říká, že volební výsledek není věc PR týmu, ale oceněním čtyřleté práce, by měl dvojnásobnou cenu.