„Festival nese ironický název, který připomíná, že všichni účinkující jsou čistí amatéři a veškerou vlastní produkci předvádějí bez nároku na jakoukoliv finanční odměnu. Jde nám o pobavení publika a také o to, abychom ukázali, co v našich podmínkách v Bruntále dokážeme," řekl organizátor Láďa Gurecký.

Kulturní festiválek nabídne několik skvělých místních umělců, ať už se jedná o divadelníky nebo hudebníky.

„Symbolické vstupné ve výši čtyřiceti korun pro dospělé publikum a deseti korun pro děti použijeme výhradně na podporu kultury v regionu," slíbil Láďa Gurecký, umělecký vedoucí Divadelního spolku Záplata.

Kultura v Bruntále a okolí je podle jeho slov ochuzena o ty, kteří se stěhují za prací do větších měst. A o studenty, kteří jezdí do vysokých škol.

„Ti, co zbývají, jsou spíše v menšině. Moc si všech vážím, sám vím, jaké to je pracovat, starat se o svou rodinu a ještě chodit režírovat divadlo. Už jen to je důležité, že se mladí lidé jen tak někde nepoflakují, ale přijdou do toho divadla a obětují volný čas, proto aby pobavili nebo rozplakávali divadelní sály," prohlásil Gurecký ze Světlé Hory.

V bruntálském divadle v sobotu vystoupí Divadelní spolek Záplata, Taneční škola Stonožka, pohádková babička Dadla, písničkář Marek Kodeda a divadlo Magnet.

Program třetího ročníku festivalu Za plat a…16.00:  pohádková babička Dadla – Danuše Šenkyříková
16.30: Taneční škola Stonožka pod vedením Tamary Vlachynské
17.00: soubor Záplata – hra o seniorech s názvem Soužití
17.30: písničkář Marek Kodeda
18.00: premiéra hry Víkend autora Ivana Krause divadelního souboru Magnet