Novou jednodenní jízdenku si mohou zájemci zakoupit přímo u řidiče autobusu. Takzvaná turistická oblastní jízdenka Jeseníky je společnou aktivitou dopravce Veolia, Euroregionu Praděd, Moravskoslezského kraje a Koordinátora Ostravského dopravního integrovaného systému ODIS a jeho protějšku v Olomouckém kraji.

„Tato novinka pro letní turistickou sezonu v Jeseníkách je určena všem, kteří se rozhodnou přesednout ze svých automobilů do autobusů. Jejím cílem je podpora turistiky a používání prostředků veřejné dopravy na horách," vysvětlil Miloš Hnilica, generální ředitel Veolia Transport Morava.

Cestující si mohou v autobuse od 1. května do 30. září kupovat dva druhy nových jízdenek. Jízdenka pro jednotlivce je za 100 korun a pro skupinu cestujících do pěti osob bez ohledu na věk stojí 250 korun. Jízdenka bude nabízena jak v pracovních dnech, tak o víkendech.

„Jízdenka pro skupinu pěti osob byla záměrně zvolena tak, aby odpovídala maximální kapacitě běžného osobního automobilu. Právě dopravě osobními auty by měla jízdenka konkurovat," doplnil Aleš Stejskal, jednatel Koordinátora ODIS.