Krnovský rodák Tomáš Vocelka představí ve Flemmichově vile svou fotografickou tvorbu. Jedním z témat autora je velkoměsto a paradoxní osamělost jeho obyvatel. Druhým tématem je pak krajina, kam lidé z měst rádi utíkají. „Výstava by měla představit oba tyto světy,” říká autor fotografií. I když začínal s černobílou fotografií, většina jeho snímků je barevných.

„Nejspíše se v tom odráží dlouhá léta, která jsem strávil v pozici hlavního editora největšího českého zpravodajského deníku. Každý den jsem v nabídce tiskových agentur viděl stovky snímků neštěstí a katastrof, ze kterých čišel zmar, deprese a pesimismus. Myslím, že se od toho podvědomě snažím odpoutat a to ovlivňuje styl mého fotografování,” říká autor.

„Jsem velice rád, že mohu své fotky ukázat zrovna v Krnově – ve městě, kde jsem se narodil a které mám stále nejraději ze všech.

Výstavou bych chtěl mimo jiné poděkovat všem úžasným lidem, se kterými jsem se tady setkal, ať už to byli učitelé, fotografové, výtvarníci, atleti, kolegové z Regionu či mnozí další,” říká Tomáš Vocelka.

Součástí vystaveného souboru jsou i snímky oceněné na významných mezinárodních soutěžích, jako například Sony World Photography Awards (fotografická obdoba filmových Oscarů), Olympus Open Global Photo Contest a Travel Photographer of the Year.

Ilustrační foto
Bruntálské divadlo dnes startuje jubilejní dvacátou sezonu