Vrbenští obyvatelé se mohou těšit na nové chodníky a povrchy silnic.

Prioritou je renovace Hřbitovní ulice, kterou čeká rovněž výměna vodovodního řadu. Nový chodník má vzniknout v Husově a Bezručově ulici, a nově bude vybudován také třeba výjezd od bytových domů do Jesenické ulice.

Do seznamu oprav se letos sešlo přes čtyřicet návrhů. Vybrat priority pomohli také zastupitelé města, přičemž by práce měly začít v květnu a červnu.

Do čeho se pustí

Opravy se dočká havarijní sjezd a napojení na průjezdovou komunikaci, a i mostek v místní části Železná.

Má vzniknout nová odstavná plocha pro umístění kontejnerů na tříděný odpad vedle garáží v Sadové ulici. Husovu a Sadovou ulici má spojit nový chodník. Radnice nechá renovovat žlaby u chodníku a opravit vozovku v Myslivecké ulici. Ze Školní ulice už zmizí nevzhledné a rozbité dlaždice chodníku.

Povrch komunikace vymění město mezi budovami základní školy v Komenského ulici. A v Husově ulici mají přibýt parkovací plochy. Opravy dozná vstupní vchod bytového domu v Družstevní ulici.

Priorita města

Mezi priority města v roce 2015 patří nový chodníku do Mnichova po Zlatohorské ulici, který zvýší bezpečí chodců na cestě do školy, práce, za nákupy a podobně. Přípravu zahájilo minulé vedení města, přesto stavba nezačne dříve než v druhé polovině roku.

Rada města by měla zhotovitele stavby vybrat v srpnu, následně by stavba chodníku mohla začít. „Předpokládaná lhůta výstavby je dva, dva a půl měsíce a ukončení a předání díla odhaduji nejpozději na 15. listopad," uvedl Jiří Skácel z odboru výstavby vrbenské radnice.