Pro všechny si žáci a pedagogové připravili pestrý program plný sportování, her a zpěvu. Došlo i na fyzikální pokusy a výuku bubnování, které se ujalo Sluníčko jako maskot albrechtické školy. Pro všechny bylo milým překvapením, že Sluníčko existuje nejen na obrázku na školním webu, ale že se s ním mohou setkat tváří v tvář.

Předškoláci, ve kterých dřímá sportovní talent, se v tělocvičně dozvěděli, jaké aktivity zde mohou rozvíjet. Mohli si zahrát stolní tenis, kin-ball, florbal, basketbal, zdolat skok přes kozu i hrazdu, válet sudy, skákat přes lavičky nebo cvičit kotouly a skok na žíněnku.

Kromě obvyklých stavebnic, kreslení obrázků, vybarvování omalovánek a modelování z plastelíny, jaké znají už ze školky, děti nejvíc zaujala jazyková učebna s angličtinou ve sluchátkách nebo učebna přírodopisu s modely zvířat a mikroskopy.

„Čekaly je pokusy s magnety, aby zjistily, jak funguje přitahování či odpuzování. Bavilo je i kouzlení s mícháním a vařením lektvarů v učebně fyziky a chemie, takže každý se chtěl stát alespoň na chvilku badatelem nebo čarodějem," popsala zážitky dětí učitelka Regína Hajná s tím, že děti samozřejmě vyzkoušely i interaktivní tabule, počítače či karaoke.

Mohly si projít zmodernizovanou školní jídelnu, kuchyň, cvičnou kuchyňku a také se podívat, jaké hračky na ně čekají ve školní družině, jak to vypadá v ředitelně nebo ve výtvarné dílně Jaroslava Hrubého.