Silnice z Ondřejova na Dlouhou Loučku je uzavřena, stejně jako úsek mezi Stránským a Jiříkovem. Pod Ondřejovem silničáři opravují a rozšiřují vozovku, což si vyžádalo úplnou uzávěru.

„Z důvodu havárie části původně stanovené objízdné trasy na silnici v úseku ze Stránského na Sovinec, kde došlo k úplnému rozpadu vozovky, bylo nutno přistoupit k úpravě objízdné trasy," potvrdila mluvčí krajských silničářů Šárka Vlčková.

Nákladní doprava to má složitější

Do konce srpna je uzavřen i úsek ze Stránského po Jiříkov. Osobní vozidla a vozidla do 7,5 tuny jezdí po nové objízdné trase Uničov, Šternberk, Ondrášov, Dětřichov nad Bystřicí, Valšov a Břidličná. Za obcí Velká Štáhle odbočí vpravo na Malou Štáhli a odtud vlevo do Rýmařova.

Vozidla nad 7,5 tuny využívají objížďku přes Uničov, Šternberk, Ondrášov u Moravského Berouna, Dětřichov, Valšov a Bruntál na Rýmařov.

„Trvale bydlící a chataři z Jiříkova, Kněžpole a Stránského mají přístup zajištěn po stávajících komunikacích pomocí dopravního značení Dopravní obsluze vjezd povolen," uvedla mluvčí Vlčková. Hrad Sovinec je od Rýmařova přístupný, stejně jako galerie u Halouzků v Jiříkově. Rozsáhlá rekonstrukce komunikace z Rýmařova na Ondřejov začala vloni na jaře roku a skončit má v polovině letošního roku.

„V rámci této složité stavby bude realizováno dvaadvacet stavebních objektů. Jedná se o dva objekty silniční, šest objektů pilotových stěn, tři gabionové zdi, dále budou rekonstruovány čtyři mostní objekty a vybudováno, případně rekonstruováno sedm propustků," dodala mluvčí.

Předpokládané náklady jsou ve výši necelých 115 milionů korun. Řidiči se ale mohou těšit na kompletně zrekonstruovanou silnici, včetně jejího rozšíření.