Po dlouhá léta se rodiče obávají o své potomky, kteří docházejí do Základní školy v Jesenické ulici v Bruntále. Zejména před, a i po školním vyučování bývá silnice zaplněna vozidly rodičů, kteří přivážejí a odvážejí děti. Nehledě na skutečnost, že před školou parkují rovněž obyvatelé přilehlých bytových domů. Nebezpečnou situaci před vzdělávacím ústavem má vyřešit nově plánované parkoviště.

„Škola se celá léta snažila a snaží napomoct při řešení této nevyhovující, nezdráhám se použít slova nebezpečné, situace v dopravě v Jesenické ulici," řekla ředitelka školy Marcela Žáková.

Konečně se zdá, že se našlo řešení. Moravskoslezský kraj se rozhodl do majetku bruntálské radnice převést pozemek, na němž by měla vzniknout část plánovaného parkoviště. Plocha se nalézá mezi školou a tělocvičnou u gymnázia a bývalé střední učňovské školy.

Tři etapy výstavby

Bruntálští zastupitelé souhlasili s přijetím pozemku jakožto bezplatného daru. Stavba se má skládat z asfaltobetonového příjezdu a zhruba patnácti stání se zatravněným povrchem.

„Budou se kácet stromy? Proč se má stavět parkoviště a nájezd proti tělocvičně?" ptal se zastupitel Karel Svoboda. „Stavíme nejen tam," opáčil vedoucí oddělení investic a správy majetku radnice Michal Kafura.

Využít chce podle jeho slov město pro rozšíření parkovacích ploch celou lokalitu před školou. „Až ke stromům u tělocvičny parkovací plocha nezasahuje. Snažíme se nekácet stromy, a to obzvláště, když jsou vzrostlé," doplnil Kafura. Je však realitou, že část dřevin by padla tak jako tak, i kdyby se neuvažovalo o stavbě parkoviště.

„Například krajní strom těsně u školy je ve velmi komplikovaném stavu," potvrdila ředitelka školy Marcela Žáková.