VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Týden polské kuchyně skončil přestřižením pásky

Město Albrechtice, Prudnik /FOTOGALERIE/- Studenti Střední školy zemědělství a služeb zamířili během pátečních odpoledních hodin na polskou střední školu Rolnickou v Prudniku, aby ukončili téměř roční projekt tradiční česko–polské kuchyně.

1.3.2010
SDÍLEJ:

Studenti a pedagogové z Albrechtic a Prudniku si během spolupráce vyměnili řadu bohatých zkušeností.Foto: Andrea Černá

Přestřižením pásky byla otevřena nově zrekonstruovaná odborná učebna pro studenty prudnické hotelové školy, kde právě do svého konce vyústil Týden polské kuchyně.

Studenti a mistři odborného výcviku z albrechtické střední školy ve spolupráci se svými polskými kolegy prezentovali připravené tradiční polské pokrmy formou slavnostního oběda, kterého se zúčastnili také přizvaní hosté nejen z polské strany, ale i z Města Albrechtic, například starosta Luděk Volek a místostarostka Jitka Hanusová. Poté proběhla hodnotící konference, která zmapovala celý projekt a jeho výstupy a představila tak Malou kuchařku české a polské kuchyně.

Příhraniční kuchařský výlet byl tímto oficiálně ukončen. Tato již pětiletá spolupráce mezi Střední školou zemědělství a služeb, Město Albrechtice a Střední rolnickou školou v Prudniku vyústila v realizaci myšlenky poznání a prohloubení tradic Opolského vojvodství a oblasti Osoblažska prostřednictvím aktivní účasti žáků a pedagogických pracovníků oboru Hotelnictví a Kuchař, číšník pro pohostinství na přípravě pokrmů tradiční české a polské kuchyně.

Projekt byl uskutečněn v několika částech od 1. ledna loňského roku do 26. února a byl zaměřen na jazykovou přípravu, přípravu technického zázemí a výukových materiálů, zlepšení vybavenosti odborných pracovišť, kde probíhala praktická část projektu především Týden české kuchyně a Týden polské kuchyně.

Hlavním cílem projektu bylo prohloubení přeshraničních vazeb formou spolupráce žáků a pedagogů středních škol Euroregionu Praděd v oblasti gastroslužeb, prostřednictvím vlastní praktické činnosti účastníků projektu, poznáním historie, kulturních tradic a zvyklostí jednotlivých partnerských zemí, seznámení se s moderními trendy v oblasti hotelnictví a prohloubení odborných kompetencí potřebných pro uplatnění na česko-polském trhu práce.

Autor: Anna Stramová

1.3.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Svatbu měli v úvalenském kostele 21. září roku 1957. Jaký mají po šedesáti letech soužití recept na dobré manželství?

Anička a Josef jsou spolu šedesát let, jaký mají recept na dobré manželství?

Kryštof Krsek

Pistolář Kryštof Krsek ovládl mistrovství republiky

Do Jeseníků se vrátil majestátní orel skalní, po více než sto letech

Pro milovníky přírody je to výborná zpráva. Do Jeseníků se po více než sto letech vrátil orel skalní.

Kniha o Bruntále

V Městském informačním centru na náměstí Míru a na autobusovém terminálu v Bruntále si zájemci mohou zakoupit knihu nazvanou BRUNTÁL – Příběh nejstaršího města.

Sál na školení i oslavy

Výstavbu nového kongresového sálu dokončili v minulých dnech v Horním Benešově. Sál se nachází v Nerudově ulici a jeho kapacita je 80 osob.

Čtenáři lovili užovky objektivem

Článek v Deníku, že herpetologové hledají důkazy o výskytu užovky podplamaté na Krnovsku, měl velký čtenářský ohlas.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení