VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Týden polské kuchyně skončil přestřižením pásky

Město Albrechtice, Prudnik /FOTOGALERIE/- Studenti Střední školy zemědělství a služeb zamířili během pátečních odpoledních hodin na polskou střední školu Rolnickou v Prudniku, aby ukončili téměř roční projekt tradiční česko–polské kuchyně.

1.3.2010
SDÍLEJ:

Studenti a pedagogové z Albrechtic a Prudniku si během spolupráce vyměnili řadu bohatých zkušeností.Foto: Andrea Černá

Přestřižením pásky byla otevřena nově zrekonstruovaná odborná učebna pro studenty prudnické hotelové školy, kde právě do svého konce vyústil Týden polské kuchyně.

Studenti a mistři odborného výcviku z albrechtické střední školy ve spolupráci se svými polskými kolegy prezentovali připravené tradiční polské pokrmy formou slavnostního oběda, kterého se zúčastnili také přizvaní hosté nejen z polské strany, ale i z Města Albrechtic, například starosta Luděk Volek a místostarostka Jitka Hanusová. Poté proběhla hodnotící konference, která zmapovala celý projekt a jeho výstupy a představila tak Malou kuchařku české a polské kuchyně.

Příhraniční kuchařský výlet byl tímto oficiálně ukončen. Tato již pětiletá spolupráce mezi Střední školou zemědělství a služeb, Město Albrechtice a Střední rolnickou školou v Prudniku vyústila v realizaci myšlenky poznání a prohloubení tradic Opolského vojvodství a oblasti Osoblažska prostřednictvím aktivní účasti žáků a pedagogických pracovníků oboru Hotelnictví a Kuchař, číšník pro pohostinství na přípravě pokrmů tradiční české a polské kuchyně.

Projekt byl uskutečněn v několika částech od 1. ledna loňského roku do 26. února a byl zaměřen na jazykovou přípravu, přípravu technického zázemí a výukových materiálů, zlepšení vybavenosti odborných pracovišť, kde probíhala praktická část projektu především Týden české kuchyně a Týden polské kuchyně.

Hlavním cílem projektu bylo prohloubení přeshraničních vazeb formou spolupráce žáků a pedagogů středních škol Euroregionu Praděd v oblasti gastroslužeb, prostřednictvím vlastní praktické činnosti účastníků projektu, poznáním historie, kulturních tradic a zvyklostí jednotlivých partnerských zemí, seznámení se s moderními trendy v oblasti hotelnictví a prohloubení odborných kompetencí potřebných pro uplatnění na česko-polském trhu práce.

Autor: Anna Stramová

1.3.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Svatební pár Bruntálského a Krnovského Deníku: Hlasujte v 6. kole

Jaroslav Morbitzer se svými boxerskými mládežníky.

Jaroslav Morbitzer: Box mě stále naplňuje a baví

Fórum Zdravého města v Krnově

Po roce občané Krnova opět mohou diskutovat s odborníky i mezi sebou a společně určit deset nejdůležitějších problémů, na které by se měla radnice přednostně zaměřit. To je Fórum Zdravého města.

Kolega Mela Gibsona v divadle

Komediální one man show s názvem Kolega Mela Gibsona uvádí Městské divadlo Krnov ve středu 26. dubna od 19 hodin.

Zimní stadion se dočká celoročního využití

Krnované letos poprvé budou mít důvod navštěvovat zimní stadion Krystal i mimo hokejovou sezonu. Klasické brusle ale musí vyměnit za inlajny. Led totiž nahradí umělá plocha.

Krnov má formu, v Šenově řádil Jakub Hrubý

/FOTOGALERIE/ Forma Krnova v jarní části krajského přeboru má stále stoupající tendenci. Mužstvo trenéra Ladislava Bártka v posledním kole vyrazilo do Šenova a po velmi kvalitním výkonu ve druhé polovině sezony oslavilo už své páté vítězství, tentokrát v poměru 3:1.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies