„Výstava s průřezem naší činnosti bude k vidění od pondělí 7. do pátku 18. března v prostorách krnovské radnice a také v naší pobočce na náměstí Míru 13. Asi nejdůležitějším dnem oslav ale bude pátek 11. března, kdy se od 9.30 hodin bude konat v evangelickém kostele bohoslužba, věnovaná jak uctění Velikonoc, tak výročí naší služby.

V krnovské pobočce bude den otevřených dveří," uvedla vedoucí střediska Sociální asistence Krnov, Rýmařov Lucie Myslikovjanová.

Pobočka se otevře veřejnosti po ukončení bohoslužby. „Zváni jsou všichni pracovníci, ať již bývalí nebo současní, rodiny, které v minulosti využívaly nebo aktuálně využívají našich služeb, přátelé, spolupracující organizace, podporovatelé a donátoři služby," dodala Lucie Myslikovjanová.

Na službu Sociální asistence Krnov, Rýmařov se obracejí rodiny s dětmi z Krnovska, Albrechticka, Osoblažska a Rýmařovska, které se ocitají v tíživé sociální situaci. Rodiny se často potýkají s problémy v oblasti hospodaření, zvládání domácnosti, komunikace s úřady, výchovou a vzděláváním dětí.

V některých případech je situace tak závažná, že ohrožuje příznivý vývoj dětí a je ohroženo jejich setrvání v rodině. Služba je terénní pracovníci docházejí přímo do domácností a tam se společně s rodinou snaží řešit problémy, s nimiž se rodina potýká. Návštěvy probíhají minimálně jednou za týden a trvají obvykle hodinu. Služba je poskytována zdarma.