Obrnit se notnou dávkou trpělivosti. Nic jiného v těchto dnech nezbývá chodcům a motoristům v Bruntále. Ulice a chodníky jsou na mnoha místech rozkopané, což způsobuje nemalé problémy. Zvlášť složitá je situace například na tř. E. Beneše přímo v centru města.

„Jedná se zejména o rekonstrukce plynovodu a plynovodních přípojek. To znamená, že to nejsou akce města Bruntálu. Přestože město není do těchto akcí investičně zapojeno, práce se přímo dotýkají městského majetku, protože si vyžadují zásah do místních komunikací," vysvětlil vzniklou situaci mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Na některých místech pak navíc probíhají opravy vodovodu a napojování přípojek elektrického vedení nízkého napětí. Opravy podzemního vedení jsou přitom naprosto nezbytné a nesnesou odkladu. Zejména plynovod ve městě měl a až do dokončení rekonstrukce stále má do řádného stavu dost daleko.

„Město Bruntál si je vědomo, že realizace těchto staveb způsobuje nemalé komplikace nejen v dopravě a věří, že tyto dočasné komplikace občané i návštěvníci Bruntálu pochopí," obrátil se na obyvatele a návštěvníky města mluvčí Jiří Ondrášek.

Po dokončení oprav budou následovat povrchové úpravy ulic a chodníků. Město stanovilo, že stav dotčených komunikací bude stejný, případně lepší, než před zahájením stavebních prací. „Rada města si proto vyžádala informace o průběhu přebírání a stavu místních komunikací, chodníků a veřejných ploch po prováděných rekonstrukcích," dodal Ondrášek.

Podle předpokladu by všechny stavební práce ve městě měly být dokončené nejpozději do konce tohoto roku.

-lok-