Za dobré viditelnosti vidí turisté Bruntál, Břidličnou, Šternberk i Ryžoviště a jejich okolí. Pokud je opravdu hezké počasí, lze zahlédnout Beskydy, ale i Vysoké Tatry. V přízemí vyhlídkové věže je menší muzeum.

První turisté při otevření věže příliš stěstí neměli, déšť a mlha kryly většinu okolní krajiny. Ani tak neodcházeli návštěvníci nespokojení, jako například Pavel Rapušák, předseda Klubu Za starý Bruntál, který průběžně sledoval stavbu rozhledny.

„Během roku jsem sledoval výstavbu a dnes jsem měl poprvé možnost vyjít po těch sto šedesáti čtyřech schodech nahoru. Trošičku jsem zklamán, že organizátoři nezvládli počasí. Rád bych dohlédl dále," usmíval se Pavel Rapušák. Z ochozu věže mezi prvními shlížely krnovské turistky Jana Rousová a Věra Snopková z Klubu českých turistů v Krnově.

„Jezdíme do této lokality často a rády. Přivedeme sem o víkendu další členy našeho klubu na vandr, stojí to za to. Přes léto chodíváme hlavně po Jeseníkách, přes zimu po Krnovsku a Osoblažsku," řekla Jana Rousová.

Spokojený s novým turistickým lákadlem byl i starosta Dolní Moravice Pavel Kopeček, který se při slavnostním otevření odvážně spustil s kolegy – dobrovolnými hasiči z věže na laně. „Od vyhlídkové věže si slibujeme zatraktivnění naší obce, celého Rýmařovska," řekl starosta Kopeček.

V okolí věže je restaurace i parkoviště, vznikla rovněž speciální turistická známka. „Vydali jsme výroční turistické známky, medaile, odznaky, štítky na hole i nálepku," potvrdil Ladislav Šín z Janovic u Rýmařova, jehož firma se zabývá výrobou těchto turistických suvenýrů.

Parametry rozhledny v Nové Vsinadmořská výška: 845 metrů nad mořem
výška vyhlídkové věže: 31,30 metru
výška vyhlídkového ochozu: 28,50 metru
počet schodů: 164
parkoviště: bezplatné