Když si třeba někdo objednal bowling a přišel si s kamarády zahrát, narazil bez omluvy na uzavřený podnik. Není divu, že takový podnik prostě nemohl fungovat. Navíc se uvnitř ani netopilo, důvodem byly dluhy na energiích. Je teď tedy jasné, že město musí najít v příštím roce spolehlivějšího provozovatele.

„Bez ohledu na změny v nájemních vztazích, respektive ve způsobu provozování Společenského domu v Bruntále, se uskuteční všechny společenské a kulturní události plánované na začátek příštího roku," ujistil mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

To znamená, že se lidé mohou těšit na pravidelné plesy. Stávající nájemce se bude snažit dostát svým smluvním slibům a potáhne provoz Společenského domu ještě na začátku ledna.

„Všechny plesy, je jich celkem pět, které se mají ve Společenském domě uskutečnit začátkem roku 2015, bude zajišťovat po technické stránce Hospodářská správa, organizačně oddělení kultury městského úřadu a cateringové služby bude zajišťovat živnostník Marek Děkan s pomocí Střední školy služeb," uvedl Jiří Ondrášek.

Restaurace a bowling v přízemí jsou již dočasně uzavřeny a město hledá vhodného nájemce opuštěného podniku.

„Hledáme silného investora, například pivovar, který by byl schopen v tomto ohledu pomoci. Naší snahou bude, aby v jarních měsících byly všechny prostory Společenského domu opět zprovozněny, a sloužily tak občanům města," uvedl místostarosta Bruntálu Vladimír Jedlička.

Letošní plesy: Společenský dům
14. února město
21. února gymnázium
28. února nebo 7. března průmyslovka
14. března motorkáři
28. března učitelé