Podle zájmu, kondice a počasí můžete na kolech vyrazit na trasu z Krnova do Opavy a zpět nebo jet jednu cestu vlakem. Za přepravu kola jako spoluzavazadla, doplatíte k jízdence dvacet korun. Trasa měří přibližně pětadvacet kilometrů.

Z Krnova vede trasa po cyklostezce v Opavské ulici, dále kolem Petrova rybníka, kde si můžete odpočinout na prvním odpočívadle. Dále pojedete mezi stromy po protipovodňovém valu do Úvalna. Mezi stromy vede i další část trasy, a to po úzké šotolinové cestě, kolem dalšího odpočívadla do Brumovic ke skrochovickému nádraží.

Přes Holasovice až k Držkovicím pojedete po nových cyklostezkách a dále po místních komunikacích do Vávrovic, kde se stezka stáčí k řece.

Podél řeky dojedete až k jezu. A záleží na vás, co dál. Můžete se zajet vykoupat, Stříbrné jezero je asi kilometr daleko, můžete zajet do města, otočit se a vydat zpět, nebo dojet k nádraží a jet vlakem.

„Po cestě je plno hospůdek, kde se dá posedět a občerstvit se. Chtěli jsme jet i zpátky, je ale moc horko, tak jsme nasedli do vlaku," lákal i rekreační cyklisty k cestě Ondřej, který po prázdninách nastoupí do čtvrtého ročníku gymnázia.

„Ještě na to nechci vůbec myslet, ještě máme před sebou půlku prázdnin," zahnal připomínku školy budoucí maturant.

Gabriela Mathiasová