Město očekávalo, že zpoplatnění lukrativních míst na věčně přeplněném parkovišti ovlivní řidiče „střádaly" a povede to k rychlejšímu střídání aut. Tento efekt se zatím moc neprojevil. Řidiči mohou mluvit o velkém štěstí, když najdou volné místo hned na první pokus.

„Toto opatření bylo reakcí na dlouhodobé stížnosti občanů, kteří při návštěvě nemocnice nemohli najít volné místo k parkování. Předpokládáme, že se na těchto místech zvýší „obrátkovost", auta tu nebudou stát celý den a šance na zaparkování se zvětší.

Tím, že jsme nezpoplatnili celé parkoviště, což nám nepřipadalo fér, umožníme řidičům, aby si vybrali, jestli chtějí za parkování platit, nebo ne," komentoval místostarosta Michal Brunclík zavedení této novinky.

Přestože zatím se parkovišti u nemocnice ulevilo jen minimálně, je zde stále vyhlídka na zásadní zlepšení. „Stále jednáme s krajem, který je zřizovatelem nemocnice, aby vybudoval parkoviště pro zaměstnance přímo v nemocničním areálu. Náš soustavný tlak by teď mohl přinést ovoce. Vypadá to, že ještě letos by kraj mohl být schopen parkoviště zafinancovat.

Velká část vozidel, která nyní parkuje před nemocnicí, by se tím přesunula dovnitř areálu," popsal místostarosta Brunclík vyhlídky na zlepšení situace v dohledné době.

Město si také nechalo zpracovat studii na úpravu prostoru vpravo od vjezdu do areálu nemocnice směrem k bytovým domům. Ta řeší nejen parkovací místa, ale i záliv pro autobus a zeleň. „Zároveň v územním plánu prověřujeme, do jaké míry by se dala využít také travnatá plocha v sousedství stávajícího parkoviště," uzavřel Michal Brunclík.

První sliby, že v dohledné době dojde k zásadnímu zlepšení parkování u nemocnice, zazněly už v roce 2007. Tehdy město Krnov investovalo 5,5 milionu korun do rozšíření parkoviště před nemocnicí. Jeho kapacita se tehdy sice zdvojnásobila, ale brzy se ukázalo, že parkoviště bude přeplněné úplně stejně jako to původní.