Premiér české vlády Bohuslav Sobotka poblahopřál vrbenskému hasiči Karlu Friedrichovi v sobotu v Karlově Studánce během své krátké návštěvy našeho regionu.

Na Bruntálsko zavítal předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka za doprovodu poslance Parlamentu ČR Ladislava Velebného a hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka. V Karlově Studánce se setkali se zástupci Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, především Okresního sdružení hasičů Bruntál. Společně řešili práci a podporu sdružení, ale i profesionálních a dobrovolných hasičů.

V rámci setkání došlo i na ocenění vrbenského hasiče Karla Friedricha, který se věnuje výchově dětí a mládeže v hasičské oblasti. Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka udělil ocenění ministra vnitra Milana Chovance a poslanec Parlamentu ČR Ladislav Velebný předal Karlu Friedrichovi plaketu za celoživotní hasičskou práci.

„Během svého života Karel Friedrich vychoval nespočet vynikajících jedinců v požárním sportu, ale i hasiček a hasičů působících v profesionálních a dobrovolných výjezdových jednotkách, a to i přes své několikaleté zdravotní komplikace," uvedl poslanec Velebný.

Návštěva předsedy vlády ČR Bohuslava Sobotky pak pokračovala v Ludvíkově na jednání s podnikateli okresu Bruntál.