O předehru pátého ročníku Dne obce Třemešná se postaral zpívající právník JUDr. Ivo Jahelka. Na jeho koncerte se sešlo na 90 posluchačů. „Začali jsme pátečním koncertem Iva Jahelky, na kterém pan doktor nezklamal. Kdo nepřišel zažít tu atmosféru na vlastní kůži, asi těžko uvěří, že mluvené slovo provázené bloky písniček dokáže i člověka se špatnou náladou jenom povznést. Vždyť jak by ne. Nejlepší léčbou na vlastní potíže je vědět, že obdobné příběhy se mohou stát také ostatním," popsal zdařilý úvod starosta Třemešné Rostislav Kocián.

Sobota byla především ve znamení soutěží. Dopoledne proběhla soutěž mladých hasičů, a odpoledne se utkaly různé spolky v „Boji o putovního pašíka". Na startovní čáru se postavila družstva, hasičů, sportovců, motorkářů a mužstvo ze Szybowic , se kterým má partnerství místní sbor dobrovolných hasičů SDH. Na startovní čáře chybělo letos družstvo zaměstnanců obce, které nesplnilo základní podmínku 4 mužů a 2 dívek. Ostatní družstva využila příležitosti, a doplnila své družstva alespoň některými jedinci, kteří dříve startovali za obec.

Soutěžilo se v šesti disciplínách. Kromě těch běžných jako je první pomoc u raněného, překážková dráha nebo smotání hasičské hadice, mají v Třemešné i specialita jako hašení historickou ruční stříkačkou, přesun v kouli nebo přesun předmětů bagrem, což je pouze dámská disciplína, aby to bylo zajímavější.

V konečné pořadí se o vítězství dělí Motorkáři a Sportovci, následují Hasiči a Szybovice. O konečném vítězi rozhodovala rozstřelová disciplína – kop na branku ve vodním fotbalu. „Pro zajištění regulérnosti byl za exekutora pokutových kopů zvolen velitel hasičů. Zástupci motorkářů a sportovců si zvolili po třech zástupcích k ochraně vlastní brány. A výsledek? Putovního pašíka si letos pouze odneslo družstvo Sportovců. Organizátoři již nyní přemýšlí nad dalším ročníkem a takovými disciplínami, ve kterých bude možno eliminovat například věkový rozdíl soutěžících," uzavřel starosta Rostislav Kocián.