Jménem města přišli paní Adámkové k významnému jubileu blahopřát místostarosta Jan Krkoška a předsedkyně Aktivu pro občanské záležitosti města Krnova Jarmila Fričková.

Přidala se k nim také zástupkyně Oblastní správy sociálního zabezpečení Bruntál, která Štěpánce Adámkové předala osobní blahopřání od české ministryně práce a sociálních věcí. Také jí přišla sdělit rozhodnutí o zvýšení důchodu o dva tisíce korun.

Štěpánka Adámková se narodila 11. ledna 1916 v Dětmarovicích. Do poválečného Krnova přišla společně s prvními českými dosídlenci. V roce 1945 se přestěhovala z Ostravy do krnovského bytu v Nerudově ulici. Po celý život pracovala jako kuchařka v mateřských školách, ale také v továrně na varhany Rieger-Kloss.

Do domova pro seniory přišla po osmdesátce a žila zde aktivním životem do doby, než si před několika lety zlomila nohu. Po úrazu již byla odkázána na invalidní vozík.

Jejím velkým koníčkem byly vždy květiny, domácnost a péče o vnoučata. Má tři děti, sedm vnoučat, devět pravnoučat a dvě prapravnoučata.