Na první pohled vypadá jezírko na silnici vedle Chářovského parku neškodně, ale často bývá nečekaně hluboké. Už nejeden řidič nebo motorkář zde při pokusu projet uvízl. Při silnějších deštích také jezírka v sousedním Chářovském parku podstatně zvětšila svou rozlohu, takže problémy s nedostatečným odvodněním se zřejmě týkají celé širší lokality.

Město Krnov má zájem situaci řešit i jinak, než jen umísťováním dopravní značky se zákazem vjezdu. Má to ale háček. Komunikace v Chářovské ulici ani okolní pozemky, z nichž voda stéká do nejnižšího místa pod železničním mostem, nejsou města. Pozemky patří soukromým vlastníkům, komunikace je v majetku Moravskoslezského kraje.

Chářovská ulice v Krnově se pod železničním mostem už zase změnila v jezírko. Při každém silnějším dešti zde řeší záplavu dopravní značka se zákazem vjezdu.Zdroj: DENÍK / Fidel Kuba

Jejím správcem je bruntálské středisko Správy silnic Moravskoslezského kraje, které by se mělo problémem zabývat. Jde přece o významnou spojnici mezi Krnovem a Branticemi.

„Začátkem června máme jednání s Moravskoslezským krajem a Ředitelstvím silnic a dálnic ke kategorizaci silnic, na kterém budu žádat nejen řešení problémové komunikace v ulici Partyzánů, ale otevřu také záležitost s odvodněním v Chářovské ulici," uvedl místostarosta Michal Brunclík.

Město se odvedením dešťových vod na svých pozemcích a komunikacích průběžně zabývá. „Shodou okolností tento čtvrtek společně s ředitelem Technických služeb Krnov máme v plánu projít problematická místa, která bývají pravidelně zaplavována vodou, a domluvit se na dalším postupu. Jedná se například o úsek chodníku, který vede od sídliště Budovatelů k pedagogické škole," dodal místostarosta Brunclík.

Chářovská ulice v Krnově se pod železničním mostem už zase změnila v jezírko. Při každém silnějším dešti zde řeší záplavu dopravní značka se zákazem vjezdu.Zdroj: DENÍK / Fidel Kuba