Nejkrásnější dívkou Bruntálu, bruntálského okresu, Moravskoslezského kraje, České republiky, Evropy a aktuálně druhou nejkrásnější modelkou na světě je Monika Vaculíková z Bruntálu.

Je totiž vicemiss soutěže Miss Princess of the World, určené dívkám od 16 do 26 let. Soutěž patří do první pětky nejprestižnějších soutěží krásy ve světě.

Dívky se musely ve finále blýsknout nejen svým půvabem. Prokazovaly, jak dokážou zvládat moderní komunikační prostředky a kterak si osvojily základy diplomatického protokolu.

Světové finále se v uplynulých dnech konalo v ČEZ Aréně v Ostravě. Jeho součástí byl taktéž Kabelkový veletrh Deníku, jehož výtěžek je určen na léčbu šestiletých dvojčátek Vašíčka a Jarouška z Ostravy, kteří trpí mimo jiných zdravotních komplikací i Westovým syndromem, nebezpečnou formou dětské epilepsie.

Přemáhala únavu

Co říká Monika Vaculíková na zisk titulu první vicemiss světového finále soutěže krásy Miss Princess of the World 2014? Jaké má pocity z finále?

„Jsem šťastná, protože dopadlo nad mé očekávání. S finalistkami jsme měly náročný týden plný příprav, focení, natáčení a oficiálních akcí, takže v den finále bylo důležité přemoct únavu i nervozitu a vydat ze sebe to nejlepší," popsala Deníku své pocity modelka Monika Vaculíková.

Finálový galavečer rychle utekl, ale modelka si ho užila. Na pódiu hrál symfonický orchestr, měla na sobě překrásné šaty módního designéra Luďka Hanáka, z hlediště jí fandila rodina a přátelé. Finále by si proto klidně i ráda zopakovala.

Finalistek bylo čtyřicet a každá byla z jiné části světa. „Takže kuriozit a společných zážitků byla spousta. Každý den mě rozesmávala slovenská finalistka Ľubomíra Hanušinová, se kterou jsme tvořily česko-slovenskou nerozlučnou dvojici. A nerozzlobilo mě asi nic, jen jsem měla problémy s každodenním brzkým vstáváním," uvedla modelka Vaculíková.

Jedním dechem dodala, že děkuje všem svým příznivcům za velkou podporu. Zprávy od rodičů, příbuzných a přátel modelku před finále povzbudily a díky skvělé atmosféře v ČEZ Aréně to pro ni byl nezapomenutelný zážitek.

Sen se splní: jede do Číny

Bruntálská superkráska nyní musí dohánět školní povinnosti a příští semestr ji čeká studium ve španělském Madridu.

„Takže budu mít od modelingu a soutěží chvíli volno. Příští rok se chystám na Miss Model of the World do Číny. Hlavně kvůli tomu, že budeme mít možnost Čínu procestovat, a to byl vždycky můj sen," pokračovala Vaculíková. Jak dodala, velice se jí zamlouvala charitativní akce Deníku, jejíž výtěžek sloužil léčbě nemocných hochů.

„Samozřejmě je to krásný příspěvek, ale potřebná částka je mnohem vyšší. Se zakladatelkou a ředitelkou nadačního fondu Šťastná hvězda Alenou Skovajsovou jsme se domluvily na další spolupráci s nadací Šťastná hvězda a já si moc přeji, aby se paní Karešové podařilo částku na operaci syna Adámka získat," poukázala Monika Vaculíková na další sbírku, která tentokrát podpoří léčbu malé Verunky a Adámka.

Pomoci těmto dětem mohou rovněž čtenáři Bruntálského a Krnovského deníku. Podrobnosti o sbírce najdou na internetové stránce www.karesovi.cz.