Ze sjezdovky je to jenom pár kroků do wellness zařízení ve Skiareálu Avalanche v Dolní Moravici, chcete-li v Horním Václavově. Ohřát se hned po lyžování je opravdu nadmíru příjemné.

Lyžování je skvělé i ve vrbenské Ski Areně, kde lze využívat též novou bobovou dráhu. Sněhu je na sjezdovce pětadvacet centimetrů. Vrbenští spojili síly se Ski areálem Annaberg, který se nalézá nad Andělskou Horou. Když si na jednom z těchto míst koupíte skipas, platí vám i ve druhém areálu. Annaberg nabízí vleky hned dva: nad Andělskou Horou a v Suché Rudné, a oba budou o víkendu v provozu.

Šedesáticentimetrová vrstva sněhu kryje sjezdovku v Karlově Studánce. „Skiareál Karlova Studánka se nachází v dolní části stejnojmenné obce na levém svahu ve směru na Vrbno pod Pradědem, v blízkosti tenisových kurtů. Sjezdovka je denně strojově upravována rolbou a je uměle zasněžována," sdělil provozovatel Jiří Sedlář.

Lyžování a jitrnice

Veřejný závod v obřím slalomu ze seriálu Natelo Family Cup pořádají v sobotu 24. ledna ve Ski areálu Kopřivná v Malé Morávce. V 15 hodin startují pouze neregistrovaní závodníci, děti narozené v roce 2003 a mladší společně s rodiči a prarodiči. Do jednokolového závodu můžete vklouznout po přihlášení, což musíte udělat hodinu před zahájením.

To na Annabergu v Andělské Hoře připravili k závodům jinou specialitu. „Zveme všechny milovníky lyžování a dobrého jídla na vepřové hody na sjezdovce v Andělské Hoře," pozval provozovatel Petr Drápala všechny na dnešní zabijačkovou ochutnávku.

Zabijačkové produkty jsou připraveny v sobotu od 10 hodin dopoledne. Od 14 hodin začínají na Annabergu veřejné závody dětí a dospělých o jitrnice a jiné ceny.

Půl metru sněhu

Na sjezdovkách rodinného lyžařského areálu Myšák v Karlově pod Pradědem leží 40 až 50 centimetrů převážně technického sněhu. Stejné podmínky nabízejí i další lyžařské areály v karlovském údolí. Počasí láká do stop i běžkaře.

Jiná situace ale panuje na Ovčárně, kde na sjezdovkách leží přes metr přírodního sněhu. Ale zpět do Myšáku, který je součástí systému, který umožňuje koupit skipas na jednom místě, a jezdit kdekoliv v oblasti.

„To, co lyžaři znají z třeba z Alp, funguje už třetí sezónu i u nás: s jedním skipasem je možné přejíždět z dvousedačky na Myšáku na červené sjezdovky Kazmarky, nebo ještě dál na čtyřsedačku Karlovský Express a pak zase zpátky," potvrdil Jaroslav Lukeš, vedoucí Ski areálu Myšák.

Jak Lukeš dodal, lyžaři při přesunu mezi areály nemusí ani jednou sundávat lyže. Jen toto dohromady dělá pět a půl kilometru upravovaných sjezdových tratí.

Návštěvníci si mohou sami vyzkoušet, který svah nejlépe vyhovuje jejich lyžařským schopnostem a na tom pak strávit nejvíce času.