Aby Elvisové ze sebe vydali to nejlepší, k tomu je měla motivovat hlavní cena: přesná kopie slavné Elvisovy kytary.

Žádný playback!

A nešlo jen o elvisovský účes s kotletami, taneční kreace a věrohodný kostým, ale hlavně o zpěv písní z Elvisova repertoáru.

„Byla to výzva, protože Elvise dělám už spoustu let, ale nikdy jsem v tom nesoutěžil. Můj největší rival Láďa Lichnovský seděl v porotě a nemohl soutěžit, takže dodnes nevíme, kdo z nás dvou je lepší. Docela jsem si věřil. Těch Elvisů, kteří umí zpívat bez playbacku, zas tolik není," popsal své vyhlídky krnovský Elvis Pavel Pavlevský, který se v minulosti pokusil svůj talent uplatnit například v televizní Talentmánii.

Talentmánie byla omylem

„Talentmánie byla omylem. Leoš Mareš mě v zákulisí utěšoval, že to sice bylo výborné vystoupení, ale Palo Habera už z principu nemá rád imitátory. Copak já jsem nějaký imitátor? Jsem Elvis," zasmál se Pavel Pavlevský, který si na rozdíl od většiny imitátorů nemusí před vystoupením lepit kotlety ani nasazovat paruku, protože má elvisovskou image i v civilním životě.

V soutěži se nakonec utkalo šest Elvisů. Každý musel ve svém čtvrthodinovém bloku zazpívat pět až sedm Elvisových songů. Porotci řešili odvěké dilema. Je lepší Elvis ten, kdo si písničky upravil po svém a vložil do nich vlastní pojetí, nebo ten, kdo se nejvíc přiblížil slavnému originálu? Pavel Pavlevský vsadil spíš na druhou možnost, ale stačilo to jen na druhé místo.

Proč Krnovský Elvis skončil druhý

Vítězem byl nepochybně dobrý zpěvák, ale jeho hlas se Elvisovu příliš nepodobal.

„Každopádně je šikovný, ale na můj vkus má všechny písničky v jedné rovině. Elvis měl přece široký záběr od rokenrolu přes procítěné balady až po pomalé slaďáky. Ten vítěz se vlastně na Elvise ani moc nespecializuje a přihlásil se jen tak z hecu. Dělá obecně revival šedesátých let, do kterého zahrnul i pár Elvisových písniček," popsal Pavel Pavlevský rozporuplné dojmy ze soutěže. Může ho těšit, že i druhá cena je velmi hodnotná: přesná kopie Elvisova mikrofonu.

Když Pavel telefonoval svému kamarádovi, známému komikovi Rudovi z Ostravy, jak dopadl, dostal stručné vysvětlení.

„Myslel jsem, že tomu klukovi u poroty pomohla k vítězství hlavně kytara, kterou já při vystoupeních nepoužívám. Ne, že bych nedokázal něco zahrát, ale vycházím z toho, že pravý Elvis na svých vystoupeních používal kytaru výjimečně a spíš jako rekvizitu než hudební nástroj.

Rudovi z Ostravy ale bylo hned jasné, co za tím stojí že v Ostravě nemůže vyhrát nikdo jiný než Elvis Ostravák. Vítěz byl z Ludgeřovic, což se počítá jako Ostrava," uzavřel Krnovský Elvis Pavel Pavlevský.