Po letech, kdy se městu Krnov nedařilo získat dotace na totální rekonstrukci školního hřiště, se už konečně něco začalo dít. Výstavba nového multifunkčního hřiště, které je hrazené z městského rozpočtu, potěší nejen školáky.

Hřiště bude sloužit také sportovním oddílům a veřejnosti.

Zakázku získala společnost AF Stav Krnov, která v zadávacím řízení podala nejnižší nabídkovou cenu, a to 5,7 milionů korun bez DPH. Staveniště si převzala v prosinci, termín ukončení stavby byl stanoven na červen.

„Po demolici starého hřiště probíhá skrývka horní vrstvy. Potýkáme se s několika problémy. Jednak jsme pod povrchem narazili na dvacet centimetrů hrubé betonové desky, o nichž nikdo nevěděl, a nyní je musíme zlikvidovat. Také jsme se museli vypořádat s tím, že škvára je hodnocena jako nebezpečný odpad a tak s ní také musí být nakládáno," uvedl Vlastimil Štverák z krnovského odboru veřejných zakázek.

Volnou plochu následně zaplní atletický ovál s umělým povrchem, doskočištěm pro skok daleký a sektorem pro vrh koulí. Hřiště uvnitř oválu bude připraveno pro baseball, malou kopanou a vrh granátem. V jižní části vznikne prostor pro tři badmintonová hřiště.

Blíže u školy budou vybudována tři hřiště: jedno víceúčelové, určené hlavně pro tenis, košíkovou, volejbal a florbal a dvě menší. Mezi nimi je navržena i oddychová zóna s pergolou, lavičkami a věšáky. U vjezdu do areálu vznikne parkoviště pro pět vozidel.

Nové hřiště nahradí to sportovní, které bylo postaveno v polovině 70. let pro komplex dvou základních škol. Po čtyřiceti letech už dosloužilo a neodpovídalo současným požadavkům.