Na mnoha jesenických sjezdovkách stále leží skoro půl metru sněhu, někde i více. Nový příděl přírodního sněhu potěšil příznivce zimních sportů a provozovatele ski areálů, kteří upravují a chystají sjezdovky na víkendové akce.

Opékačka na Kopřivné

Ski Areál Kopřivná v Malé Morávce má na své sjezdovce stále přes půl metru sněhu a zve všechny lyžaře na sobotní akci s názvem Celodenka na párky.

„Při zakoupení ski pasu dostanou návštěvníci zdarma párek na opékání. Že se na sněhu opékat nedá? U nás v Kopřivné jde všechno," prozradil s úsměvem Libor Petrů, vedoucí Ski Areálu Kopřivná. U panorama ski baru přímo na sjezdovce bude v sobotu 27. února připraveno obří ohniště, na kterém mohou návštěvníci opékat a přitom se kochat výhledem na zdejší hory.

Vrbno chystá soutěž pro děti

„Úspěšně se držíme a jsme v provozu, na svahu leží přibližně čtyřicet centimetrů sněhu a dále zasněžujeme, předpověď slibuje mrazy, takže sněhu bude snad přibývat," zhodnotila situaci Maria Nelly Fučelová Rozmanitová, vedoucí Ski Arény Vrbno ve Vrbně pod Pradědem.

Do Ski Arény Vrbno mohou v sobotu 27. února zavítat mladí milovníci zimních sportů, pro které bude připravena akce s názvem Závod ve slalomu s Křemílkem a Vochomůrkou. Závodu se mohou zúčastnit děti do deseti let, prezentace závodníků proběhne v 9 hodin ráno.

Stále dost sjezdovek

Ani Ski Arénu Karlov pod Pradědem teplé počasí nezastavilo.

O víkendu mohou lyžaři navštívit opět sedm upravených sjezdovek, tři s lehkou obtížností, tři se střední obtížností a jednu adrenalinovou černou FIS sjezdovku. Návštěvníci se tak celkově mohou těšit na sedm kilometrů sjezdových tratí všech obtížností.

Noční mrazivé teploty navíc opět umožnily dosněžování sjezdovek sněžnými děly a tyčemi. Všechny příjezdové cesty do Ski Arény jsou sjízdné a parkoviště upravena pro bezproblémové parkování v celém Karlově.

Zabíjačkové speciality

Ski Aréna Karlov si navíc na víkend 27. a 28. února připravila i další doplňkové akce pro lyžaře.

„Pod sjezdovkou Myšák mohou návštěvníci ochutnat domácí zabíjačkové speciality a v restauraci U Ježka proběhne jako každou sobotu koncert živé kapely," oznámil Karel Soukop, mluvčí Ski Arény Karlov.

V provozu budou také lyžařské školy s výukou jízdy na lyžích a snowboardu a pro nejmenší návštěvníky je otevřen dětský koutek s hlídáním. Ode dneška je navíc znova zprovozněno večerní lyžování od 18 do 21 hodin na největším osvíceném areálu na Moravě, Karlovském Expressu.

Večerní lyžování navíc návštěvníkům zpestří hudba ze skibaru, který je umístěn přímo na sjezdovce.

Na Praděd i s běžkami

Na Pradědu je stále půlmetrová vrstva přírodního sněhu, která tím splňuje podmínky k lyžování v této chráněné oblasti. V provozu jsou sjezdovky Velký a Malý Václavák a dvouvlek B. Na Praděd se mohou vydat i běžkaři, směrem na Švýcárnu je upravená a vyřezaná běžecká stopa.

Miriam Opletalová