Na horách v uplynulém týdnu vydatně zapršelo, ve vyšších polohách se drží mlha a horská služba navíc na svých webových stránkách vydala varování před silným větrem. Všechny areály jsou ale v provozu a na mokrém sněhu se lyžuje bez front.

„Dva dny deště samozřejmě dávají sněhu na sjezdovkách zabrat, ale vzhledem k tomu, že ho letos bylo hodně, zatím se stále drží čtyřiceticentimetrová vrstva. Lyžařské svahy i běžkařské stopy jsou v odpovídající kondici, ale počasí je zde opravdu špatné," řekl Jaroslav Komárek ze stanice horské služby na Červenohorském sedle.

Lyžaři by měli být nicméně obezřetní o víkendu, na který meteorologové avizují ochlazení pod bod mrazu. „Pokud nenapadne čerstvý sníh, ze sjezdovek budou ledové hory," dodal Jaroslav Komárek.

Ve všech areálech vleky jedou, deštivé počasí ale lyžaře neláká. „Snad se počasí umoudří a zase se vrátí zima se sněžením. Přírodní sníh sice mizí, ale technický se drží. Každopádně lepší taková zima s oblevou, než jaká byla ta loňská," řekl majitel areálu v Branné Rostislav Procházka.

V Jeseníkách stále platí první, tedy nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí.