Třemešná je specifická tím, že si zde zábavu v karnevalových maskách oblíbily nejen děti, ale také dospělí. Zdejší občané se každoročně trumfují, kdo vymyslí vtipnější a propracovanější masku.

Určitě nelitují spousty hodin vymýšlení, shánění a práce na kostýmech, které předchází každoroční akci Maškarní ples pro dospělé. Výsledek vždy stojí za to.

V době, kdy z Ameriky i Evropy přichází poplašné zprávy o útocích násilníků v maskách klaunů a internetem kolují rádoby autentická videa s jejich výtržnostmi, museli na aktuální situaci zareagovat také milovníci masek v Třeměšné.

HODNÝ KLAUN UŽ NETÁHNE

Různé variace hodných šašků a postavy přívětivých klaunů dobráků, co se snaží pomalovaným obličejem rozesmát společnost, se na Maškarním plese pro dospělé už dávno přežily a omrzely.

Nyní je vystřídal nový fenomén „horror killer clown". Tanečnímu parketu uplynulou sobotu v kulturním domě v Třemešné letos poprvé dominoval klaun zabiják s děsivým úsměvem a obřím kladivem, jakého by nikdo nechtěl potkat mimo karnevalový rej.

„Obzvlášť výraznou maskou bylo ten večer ztvárnění rozlobeného klauna s mohutným kladivem. Na tanečním parketě jsme se ale mohli setkat s velkou tvořivostí a fantazií i u majitelů dalších masek, kteří vytvořili silnou konkurenci v soutěži o nejlepší masku večera. Dvojice zombie, vánoční stromek, podzim, večernice nebo všechny masky zvířat.

Jenom doplním, že vítěznou maskou se ten večer stali Mimoni," prozradil starosta Třemešné Rostislav Kocián s tím, že po čase se na maškarním plese opět objevila takzvaná hromadná maska zastoupená týmem roztleskávaček, které byly hlavně na tanečním parketě nepřehlédnutelné.