Loučení to ale rozhodně nebude smutné, šermíři a divadelníci si dají na slavnostním ukončení letošní sezony pořádně záležet.

„Návštěvníci mohou letos naposledy zhlédnout oblíbené účinkující, kteří se během letošního roku na hradě objevili," uvedl za pořadatele Petr Šenkyřík ze spolku přátel hradu Sovinec Špinavci.

Během tří dnů na hradě vystoupí šermířská a divadelní společnost Sígři, podle návštěvnických anket jsou to šestí nejúspěšnější účinkující, co kdy na Sovinci vystupovali. Zahrají šermířskou komedii Piráti v Praze.

Profesionální jihočeské pohádkové divadlo Já to jsem se uvede pohádkovým pásmem Kolotoč prima pohádek. Skupina scénického šermu Divadlo bez střechy připravilo premiéru šermířské grotesky Židle a zahraje také nejoblíbenější divadelní komedii sezony 2015 nazvanou Podivné dědictví.

Návštěvníci si mohou vyslechnout besedu o dravých ptácích a taktéž se s nimi vyfotit na ruce. Součástí akce je i prohlídka s průvodcem každých 30 minut, návštěvníci mají příležitost projít si celým hradem od sklepů až po věž. Hrad bude otevřen od 9 do 17.30 hodin.