Gína. Takové jméno dala Helena Mikulcová krásně bílé asi čtyřleté fence. Její život měl skončit 4. září smrtící infekcí.

FENKA, KTEROU NECHTĚL VETERINÁŘ UTRATIT

„Ten den mne kontaktoval pan veterinář Rusinský, kterého zavolali k eutanázii psa údajně „ve vážném zdravotním stavu neslučitelným se životem". Protože po příjezdu na místo našel maximálně vysílenou fenečku, kterou odmítl utratit, hledal, kdo se jí ujme," popsala své seznámení s Gínou na facebookových stránkách Šance pro jejich život Helena Mikulcová, která se na Krnovsku stará o opuštěné psy a hledá jim nový domov.

INJEKCE PRO GÍNU

„Gína byla přesně v nejlepší době hárání, takže se na ni vystřídali snad všichni psi v obci. I když ona sama má sotva dvacet kilo, vyřádil se na ní i padesátikilový pes," neskrývala své rozhořčení krnovská „psí máma".

Fenka byla vysílená, pohmožděná, napadala na zadní nohy. Helena Mikulcová ji odvezla do bezpečí a postarala se o ni.

„Gína byla přivezená z Jindřichova, její život je propleten s lidskou hloupostí a nezodpovědností. Její rádoby páníčci si ji přehazovali jako horký brambor, až nakonec skončila sama na ulici," doplnila. A v polovině října už mohla doplnit i šťastný konec.

„Ginuška našla domov. Je to skvělá holka, která měla smůlu. Odteď už ale jen krásný a spokojený život s novou rodinkou, která ji doslova zbožňuje. A protože zůstává v Krnově, určitě se budeme vídat," rozloučila se se svou svěřenkyní paní Helena.

FLÍČEK Z POLSKA: PES VYHOZENÝ Z AUTA

.Zdroj: Helena Mikulcová

V Úvalně bohužel nic ojedinělého. Tentokrát to bylo jiné v tom, že „chlapi z obce", kteří pracovali na stavbě místního koupaliště, auto, které psa vysadilo a ujelo, přímo viděli. Stihli si zapsat i polskou státní poznávací značku stříbrného auta Opel Astra. Jenže co s tím? Exemplárně potrestat, aby se lidé takto psů nezbavovali? Vrátit chudáka psa k tak krutému majiteli?

„Na jednu stranu bych chtěl, aby se majitelé vypátrali a potrestali pro zastrašení ostatních, ale na druhou stranu: nehrozí pak, že se lidé budou psů zbavovat nějakým ještě horším způsobem vypuštění někde v lese, nebo ho nechají se trápit někde na řetězu, nebo ho dokonce třeba „zavraždí"?," zapojil se do diskuse na stránkách Šance pro jejich život také starosta obce Úvalno Radek Šimek.

Flíček, jak Helena Mikulcová menšího pejska vyhozeného z polského auta pojmenovala, nese to, co mu jeho lidé udělali, dost těžce, a je zatím ve špatném psychickém stavu. „Je to citlivý, plachý pejsek, který potřebuje rodinné prostředí," uzavírá Helena Mikulcová.

ZTRACENÝ JORKŠÍR

.Zdroj: Helena Mikulcová

Od středy večer se hledají majitelé jorkšírského teriéra, kterého krnovští strážníci chytili na ulici Žižkova v Krnově a umístili v záchytných kotcích. V kotci plakal tak, že Helena Mikulcová raději našla dočasnou péči. Stále věří, že se majitel roztomilého pejska ještě přihlásí.

Gabriela Mathiasová