Lázeňská obec Karlova Studánka je plná jedinečných dřevěných staveb. Nechce se ani pomyslet na to, kdyby ji postihlo něco podobného, jako bylo nedávné neštěstí v Třinci-Gutech, kde shořel vzácný dřevěný kostel.

Ve čtvrtek odpoledne vyrazili do Karlovy Studánky hasiči, aby si ověřili, zda tam dokážou v naléhavých případech zasáhnout na všech místech. Kontrola průjezdnosti obcí proběhla v součinnosti s policisty.

„Preventivní akce policistů a hasičů ukázala, že některá místa úzkých uliček obce Karlova Studánka s parkujícími vozidly jsou pro hasiče velmi nepříjemnou záležitostí. Někde mohou projet jen s velkými obtížemi a do některých míst se pak kvůli parkujícím vozidlům nemohou dostat vůbec,“ informovala o výsledku policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Někteří řidiči stojí se svými vozy mimo vyznačená parkovací místa. Přitom v obci řidiči smí stát pouze na vyznačených parkovištích. „Hasiči se pak v případě záchrany života či požáru nemohou včas dostat k objektům, které jsou v Karlově Studánce převážně dřevěné,“ potvrdila vážné riziko Jiroušková.

Akce ukázala na některé dílčí nedostatky v nevhodném dopravně stavebním řešení v Karlově Studánce. To už hasiči a policisté řeší s vedením obce a novým vedením lázní. Špatné parkování budou policisté při kontrolách pokutovat.