Tomu se studentka Jana Samsonová z Bruntálu jen směje.

Jana Samsonová je letos v maturitním ročníku, a ráda by po složení závěrečné zkoušky vyjela studovat do Dánska. Má k tomu všechny předpoklady: vloni na sklonku roku se umístila na šestém místě v největší jazykové soutěži v České republice, pořádané agenturou CZECH-US s názvem Angličtinář roku 2014.

Vojen Sadílek z vrbenské pobočky bruntálské střední školy se umístil v téže soutěži na osmé pozici.

Angličtinou porazili tisíce studentů

„Oba porazili více než osm tisíc dvě sta studentů z České republiky a Slovenska," řekl Lukáš Kerhart, jenž přijel v prvním lednovém týdnu do Bruntálu předat studentům zasloužené ceny.

Pro Janu Samsonovou přivezl stipendium University of New York in Prague, ve které probíhá kompletní výuka v angličtině, ve výši tří set tisíc korun. Přidal poukaz v hodnotě dvou tisíc korun, které Jana může proměnit v jazykové kurzy kanadské organizace ILAC.

„Získala dále pět set korun na nákup vybraných knih v Neoluxoru, a patnáctiprocentní slevu na další koupi tamtéž. Dále má poukázku na boty od Bati v hodnotě pěti set korun, a diplom za šesté místo nemohl chybět," uvedl během předávání cen v bruntálském gymnáziu Lukáš Kerhart.

.

Za Vojena Sadílka převzal ceny Petr Melichar, ředitel Všeobecného a sportovního gymnázia.

Podobné ceny získal i Vojen Sadílek, za něhož převzal balíček i blahopřání ředitel gymnázia Petr Melichar. Studentovi je předá, jen co vyjede do Vrbna pod Pradědem.

Nejen nabyté a zhodnocené vědomosti by mohly být výzvou i pro další studenty bruntálského okresu. Stačí se přihlásit do letošního ročníku prestižní soutěže Angličtinář roku 2015. Web této soutěže umožňuje každému vyzkoušet, jak by sám obstál v letošním ročníku.

Každý má šanci porovnávat vědomosti s letošními excelentními studenty bruntálského všeobecného gymnázia, Janou Samsonovou a Vojenem Sadílkem. Deník se připojuje ke gratulantům.