Redakce Deníku uveřejnila před časem výzvu pro zájemkyně, které by se rády zúčastnily změny své vizáže z rukou profesionální kosmetičky a kadeřnice.

V rámci vyhlášené Proměny s Bruntálským a Krnovským deníkem byly vybrány tři čtenářky, kterým nevadilo případné zkrácení účesů a výraznější změna barvy. Nyní si přiblížíme, jak probíhala proměna u druhé účastnice.

Sympatická Tereza Gottvaldová dorazila do kadeřnictví U Požárníků v Krnově na plánovanou proměnu s Deníkem s nedočkavým očekáváním. „Na proměnu se moc těším. Teď jsem několik týdnů seděla v učení. Měla jsem právě zkouškové období a tak beru proměnu tak trochu jako odměnu za úspěšně vykonané zkoušky. Příští rok mě už čekají státnice," řekla Tereza Gottvaldová z Krnova.

Ta právě studuje druhý ročník na Ostravské univerzitě v Ostravě, obor Management v neziskovém sektoru.

Na společné fotografii jsou zachyceny účastnice před započetím Proměny. V pohledu zepředu sedí v kadeřnickém křesle Tereza Gottvaldová, Romana Špiříková a Kamila Menzelová. Za nimi stojí kadeřnice Leona Ivanovová, Renáta Rusková a Veronika Bernardová.

Z blondýnky brunetkou

.Účastnice proměny usedla do kadeřnického křesla a vyčkávala na první slova kadeřnice, která se začala probírat jejími vlasy.

„Slečna Tereza má odbarvené vlasy, u kořínků trošku odrostlé. Proto použijeme styl Ombré, který je velmi populární. Styl spočívá v tom, že vlasy jsou v horní části u hlavy tmavší a spodní část ke konečkům vlasů je světlejší. Délku vlasů pak pouze mírně zkrátíme a hlavně upravíme střih," popsala plánovanou proměnu kadeřnice Leona Ivanovová. A pak začala pracovat na proměně.

Během barvení na sebe kadeřnice prozradila, jak se vlastně k tomuto povolání dostala. „Moje máma byla taky kadeřnice. Jako dítě jsem chodila za ní do práce. Moc se mi líbilo, co dělá. Máma mě však od tohoto povolání odrazovala. Ale já jsem se stejně stala kadeřnicí," zavzpomínala na své začátky Leona Ivanovová.

Mezitím smyla studentce Tereze z vlasů barvu a posadila ji do křesla k zrcadlu. Ta se na sebe opatrně dívala. „Není to moc tmavé?" ptala se Tereza opatrně. „Nebojte, až to vysušíme, bude to perfektní. Teď to trochu zkrátíme a vykoukáme a bude hotovo," řekla kadeřnice. A měla pravdu. Za chvíli se už na sebe nevěřícně koukala studentka Tereza do zrcadla a neskrývala radost z vydařené změny barevného odstínu svých vlasů.

Líčení zvýraznilo oči

.Pak už přešla do vedlejší místnosti a usadila se v lehátku kosmetičky Dagmar Musilové. „Nejdříve vás odlíčím a pak protrháme trochu obočí u kořene nosu. Nemáte problémy se štítnou žlázou? Ne? Tak to je dobře, ale občas se stává, že právě díky problémům se štítnou žlázou je na okrajích obočí řidší."

Kosmetička se za zvuků uklidňující hudby pustila do práce. Mezi tím si povídala s účastnicí proměny a dávala jí rady, jak má pečovat o svou pleť, a které barevné odstíny udělají její krásné oči ještě uhrančivější. „Slečna má výbornou pleť. To je velká výhoda. Mou péči využívají mladé slečny, když je trápí akné. Starší ženy mají problém s popraskanými žilkami nebo třeba se suchou pletí.

Chodí za mnou i chlapci. Ty zde většinou pod nějakou záminkou přivede poprvé maminka nebo sestra. Abych se jako jen tak očkem podívala, jestli je možné mladíkovi pomoci od akné na tváři nebo na zádech. Kluci pak za mnou párkrát přijdou, poradím jim jak na to a pak už zvládnou sami. Už zdaleka neplatí pravidlo, že služby kosmetičky využívají pouze ženy," řekla kosmetička Musilová.

Během povídání udělala pár tahů štětcem tam, trošku černé tužky kolem očí, nanesla řasenku, pudr a zdravíčko a bylo hotovo. Základem líčení bylo zvýraznit oči a na rty pouze jemný lesk.

Po drobném přečesání a posledních droboučkých úpravách vlasů z rukou kadeřnice Leony Ivanovové byla proměna u konce. Tereza Gottvaldová se na sebe nevěřícně koukala do zrcadel a říkala, že teď by to chtělo vyrazit někam na kávičku nebo se pochlubit kamarádům. Pak už jen párkrát zacvakal fotoaparát, aby zdokumentoval poslední fázi proměny a bylo hotovo.

Co myslíte. Sluší to studentce Tereze více jako blondýnce nebo jako brunetce?

Hlasujte v anketě pod článkem: Líbí nebo nelíbí se vám tato proměna?

Tereza Gottvaldová před a po proměně.

Anna Dohnalová

O proměnu se zasloužiliKadeřnictví U Požárníků, U Požárníků 69 (přímo naproti sv.Ducha, vedle Řempa), Krnov
Kadeřnice Veronika Bernardová, tel. 608 517 590, E-mail: v.ber@seznam.cz, www.kadernictvikrnov.webnode.cz
Dagmar Musilová, Kosmetické služby, U Požárníků 69 (vchod z kadeřnictví U Požárníků), Krnov, tel. 731 580 400