Jízdou na koloběžce můžete podpořit nákup speciální tříkolky. Kolik metrů v sobotu společně najedeme, tolik peněz město Krnov Anetce na tříkolku přispěje. Přijďte se pobavit, podpořit dobrou věc a udělat radost,“ vyzvali Krnovany učitelé a žáci Základní školy na Janáčkově náměstí v Krnově.

Na akci vystoupí v 16 hodin pěvecký sbor této školy s názvem Janáčkovo brumendo, jehož členkou je také Anetka. Brumendo je zpěv se zavřenými ústy. A Janáčkovo brumendo?

„V říjnu 2015 se začaly ve školním kroužku scházet děti, které si rády zpívaly a broukaly různé melodie. Broukáním to všechno začalo, proto náš sbor nese název Janáčkovo brumendo,“ představila soubor Martina Mrkvanová. Tento sbor jste mohli slyšet například v červnu na společném koncertě se sbory Staccato a Legato v Evangelickém kostele v Krnově.

O další hudební program se postarají vycházející hvězda českého popu Sebastian, zpěvačka Debbi a legendární skupina Fleret.

Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet množství atrakcí, vévodit jim bude nafukovací Wipe out aréna.

„Když jsme přemýšleli, že zpestříme lidem letní dny zábavným odpolednem, nechtěli jsme, aby to byla jen prvoplánová akce s cílem pobavit. Napadlo nás, že by mohla mít charitativní podtext a každý, kdo přijde, by měl šanci podpořit dobrou věc,“ uvedl místostarosta Jan Krkoška.

Anetka je po dětské mozkové obrně upoutaná na invalidní vozík a velmi by jí pomohlo, kdyby vozík mohla občas vystřídat za sportovní elektrickou tříkolku 
s nastavitelnou velikostí.

Všem, kteří budou chtít Anetce na tříkolku přispět, budou na náměstí k dispozici koloběžky.

GABRIELA MATHIASOVÁ