„Za dvacet let prošlo taneční skupinou téměř 500 tanečníků a tanečnic z Krnovska, Bruntálska, Opavska a Zlatohorska a podařilo se nám reprezentovat město Krnov v Polsku, Německu, Litvě a Dánsku," připomněl vedoucí souboru Adam Šimůnek.

V prvních deseti letech byl nejvýraznější osobností a hnacím motorem souboru Tomáš Sloupský. „Tomáš svou energií a zápalem pro tanec nakazil každého, kdo se dostal do jeho blízkosti. Svou pílí a odhodláním si splnil své taneční sny. Hrál v muzikálech Galileo, Elixír života, v multimediálním Frankensteinovi.

První taneční formace Dědictví aneb moc nám toho nezbylo. Vzpomene si někdo?Zdroj: archiv souboru

První taneční formace Dědictví aneb moc nám toho nezbylo. Vzpomene si někdo? foto: archiv souboru

Rovněž byl členem prestižní profesionální taneční skupiny IF. Jako lektor a choreograf se podílel na vystoupeních HDC Praha," představil jednoho ze zakladatelů Adam Šimůnek.

Tomáš Sloupský založil před 10 lety taneční skupinu Dancers 4 You Praha a v současné době je hlavním vedoucím a choreografem skupiny STREAM of DANCE Praha. „Ta se už začíná vyhřívat na tanečním výsluní. Tomáš nám ukázal, že se dají plnit i ty nejodvážnější sny," dodal Adam Šimůnek.

Byli jste v nějaké době členy taneční skupiny Calipso Dance Krnov? Máte doma fotky nebo videa? Jaký je váš zážitek s taneční skupinou Calipso? Své vzpomínky, fotky a náměty můžete poslat na mailovou adresu: cdk20let@gmail.com.