„Revitalizace sídliště je rozdělena do tří etap a je zaměřena na odstranění charakteristických negativních znaků panelového sídliště, které jsou důsledkem tlaku na kvantitu panelové výstavby na úkor technické, architektonické a urbanistické kvality," řekl k někdejší předrevoluční výstavbě mluvčí bruntálské radnice Jiří Ondrášek.

Obyvatelé sídliště Květná sice mají kde bydlet, ale nemají kde parkovat, po některých chodnících se dá projít jen stěží, obzvláště za deště. Chybí hřiště nebo osvěžující zeleň. „Snahou regenerace je docílit zkvalitnění bydlení v sídlišti, aby bylo pokud možno srovnatelné s bydlením 
v klasické městské zástavbě," uvedl Jiří Ondrášek.

První etapa obnovy sídliště Květná začíná podle vyjádření mluvčího po prázdninách a dokončena má být do poloviny příštího roku. „Týká se především samotné Květné ulice včetně přilehlých domů a řeší území od lávky v ulici Lidické až po hotel Slezan," popisoval rozsah prací mluvčí.

Zmizet by v první etapě prací měly kontejnery bránící výhledu u křižovatky s ulicí Na Kopečku. Lidé se mohou těšit na novou výsadbu, lavičky, koše, přibudou chybějící parkovací místa.

„Novinkou bude výsadba páteřního stromořadí podél nábřežního chodníku, který je hlavní komunikační osou sídliště Květná a jeho současný stav je havarijní," dodal k modernizaci mluvčí Ondrášek.

Zajímavosti renovace>> celkové předpokládané náklady první etapy jsou 10,5 milionu korun včetně DPH
>> město předpokládá, že se podaří vysoutěžit ještě nižší cenu
>> platit nebude jen město: podařilo se získat dotaci ve výši čtyř milionů korun
>> zejména ve druhé a třetí etapě se obnovy dočkají dětská hřiště a odpočinkové plochy
>> novinkou má být víceúčelové hřiště mezi plánovaným dopravním propojením ulic Okružní a Květná a základní školou