Betlémské světlo opět dorazí vlakem do našeho regionu, kde jej roznesou skauti. Plamínek putuje až z rodného města Ježíše Krista z Betléma, kde hoří věčné světlo. Rozvážejí jej skauti jako symbol vánoční pohody všem lidem dobré vůle.

Plamínek dorazí v lampičkách pod bedlivým dohledem skautů v sobotu 20. prosince vlakem, který vyjíždí z Olomouce chvíli po jedenácté hodině.

Na nádražích si světlo budou přebírat další skauti a rozdávat na různých místních akcích a na domluvených místech.

Rýmařov

Z Valšova světlo dál poputuje do Rýmařova, kde od něj bude zapálena svíce v kostele sv. Michaela.

V sobotu se betlémské světlo rozsvítí také na skautské vánoční nadílce v klubovně Na Stráni. Lidé si rovněž pro betlémské světlo mohou přijít o Štědrém dnu od 7.30 do 11.30 hodin na rýmařovské náměstí Míru.

Bruntál

V Bruntále si betlémské světlo na nádraží z vlaku převezmou místní skauti.

„Světlo zaneseme do farního kostela a domova důchodců. Také jej dopravíme do Dvorců do léčebny dlouhodobě nemocných a do Moravského Berouna do geriatrického ústavu," informoval vůdce bruntálského oddílu Radek Řepka.

Světlo se bude rozdávat i v Galerii v kapli v Bruntále v Jesenické ulici a to v úterý 23. prosince od 16 do 18 hodin a na Štědrý den od 9 do 13 hodin. Slavností zapálení proběhne v galerii v úterý v 16 hodin s hudebním doprovodem skautů.

Krnov

Do Krnova dorazí betlémské světlo v sobotu vlakem chvíli před třináctou hodinou. Skauti plamínek zanesou do městské knihovny a na další místa. Po cestě předají světlo každému, kdo si o ně řekne.

Betlémské světlo v obětním průvodu

Mše svatá s uvedením betlémského světla proběhne v sobotu ve Svobodných Heřmanicích, v kostele Nejsvětější Trojice bude sloužena mše od 17 hodin. V obětním průvodu bude předáno betlémské světlo kostelu. Poté si ho mohou farníci odnést i do svých domovů. O den později, v neděli 21. prosince, proběhne totéž v Horním Benešově v kostele sv. Kateřiny. Mše začíná v 8 hodin.

R 1127 Olomouc hl.n. - Opava-východ
11.07 Olomouc hl. n.
11.19 Hlubočky - Mariánské Údolí
11.42 Domašov nad Bystřicí
11.50 Moravský Beroun
12.01 Dětřichov nad Bystřicí
12.09 Lomnice u Rýmařova
12.17 Valšov
12.26 Bruntál
12.57 Krnov
13.11 Krnov-Cvilín
13.31 Opava-západ
13.37 Opava-východ