Adam Gebrian je známý český architekt, propagátor i kritik. Studoval architekturu v Libeci a v Los Angeles, pracoval v renomovaných kancelářích, psal o architektuře pro Lidové a Hospodářské noviny i pro Respekt. 
Na internetové televizi Stream uvádí svůj pořad Gebrian versus zaměřený na nové stavby placené z veřejných zdrojů.

Nedávno se představil také čtenářům Deníku. „Já jsem ze Zlína, kde měla sídlo firma Baťa, která se nezabývala produkcí architektury, nýbrž produkcí bot a následně spoustou dalších produktů, které souvisely s chemickým průmyslem. Ale v nějakých barácích to museli dělat, někde ti lidé museli bydlet a nakonec zjistili, že potřebují i školy, kulturní zařízení, hotely a tak dále.

Úplně neomylně si na to našli nejlepší architekty, kteří tehdy existovali. Na první urbanistické plány firma Baťa oslovila Jana Kotěru, tenisovou terminologií českou jedničku, když Jan Kotěra zemřel, hlavním poradcem firmy se stal Josef Gočár, jeho žák a tenisovou terminologií česká dvojka.

Následně si přivedla své vlastní architekty, kteří pracovali ve Zlíně, ať už to byl Vladimír Karfík nebo František Lydie Gahura, oba patřili mezi top ten architekty v Československu té doby. Bohatá firma si najala ty nejlepší lidi, aby to bylo v nějaké rovnováze. Tohle u dnešních bohatých českých firem nevidím. Nevidím snahu přivést si nejlepší evropské architekty," zhodnotil Gebrian v rozhovoru pro Deník současné trendy.

Podle něj mnoho dnešních investorů a developerů nehledí na to, jak jejich stavba vypadá.