„Nedodržení vyhlášky omezující provoz pohostinských zařízení v Bruntále se nevyplatilo personálu jedné z heren v centru města," uvedl příběh velitel bruntálských městských policistů Pavel Petr. Právě kvůli vyhlášce nařizující ukončení provozu herny dostal jeden z návštěvníků vztek.

Osmadvacetiletý výtečník neudržel nervy na uzdě a zuřivým úderem rozbil skleněný panel výherního přístroje. Jelikož škoda zřejmě přesáhla pět tisíc korun, případ i s jeho hlavním aktérem předali strážníci svým státním kolegům. A protože se případ udál dvě hodiny po vyhláškou nařízené zavíračce, postih čeká i obsluhu herny.

Kradli v obchodě i na staveništi

Na staveniště naproti sladovny v ulici Požárníků někdo kradl. Alespoň takové hlášení přijali na služebně městské policie.

A jelikož to z náměstí Míru neměla k místu daleko, zanedlouho už hlídka nachytala při zlodějně dvaapadesátiletého obyvatele slovenského Trebišova. Ze stavby se snažil narychlo odnést dřevěnou paletu. „Ke svému činu se doznal a vypověděl, že paletu chtěl použít na otop. Musel ji vrátit na místo a dostal pokutu," uvedl ředitel Petr.

Druhého zloděje povzbudil ke krádeži v obchodním domě na Ruské ulici alkohol. Čtyřiceti tříletý chmaták se snažil pronést okolo pokladen bez zaplacení čtyři deodoranty v hodnotě bezmála čtyř set korun. Byl přistižen, orientační zkouška na alkohol ukázala hodnotu 1,8 promile. I tento nenechavec dostal pokutu, tentokrát v maximální výši.

Strážník přišel o hodinky

O tom, že není práce strážníků procházkou růžovým sadem se přesvědčila hlídka na vlastní kůži v azylovém zařízení v Kavalcově ulici. Nad ránem se dovnitř dobýval třiatřicetiletý muž, který byl uvnitř sice ubytovaný, ale dovnitř ho nepustili, protože porušil domovní řád před příchodem notně popil.

„Strážníci jej museli zpacifikovat za použití donucovacích prostředků, přičemž došlo k přetržení řemínku hodinek jednoho ze zasahujících strážníků a pádu hodinek na zem," popsal incident Petr. Podnapilý muž se poté zachoval přinejmenším drze. Strážníkům pořádně vynadal a k tomu tvrdil, že to byli oni, kdo zničili hodinky jemu. Hodinky během hutného proslovu strčil do kapsy a pokusil se zmizet. Neuspěl a po důrazném upozornění hodinky vrátil, načež musel platit pokutu.