V neobydleném domě přespával několik dní a užíval věci, které našel. Za tři dny jej však vyrušila seniorka, která chodila do domu pravidelně větrat.

Překvapila jej, a tak vzal lovecký nůž a začal nebohou ženu bodat do krku. Mrtvé tělo pak odtáhl z chodby do kuchyně. S mrtvolou zůstal až do rána a přemýšlel, jak zahladit stopy. Dům tedy zapálil a sám zavolal na linku 112. Když dorazili hasiči, dokonce jim sám pomáhal požár uhasit. Přitom se velice zajímal, co se vlastně v domě stalo a co uvnitř našli.

Zadrželi jej kriminalisté, kterým řekl, že ho žena hodně překvapila, a proto ji zabil. Pak už vypovídat odmítl.

U soudu ale Velička nic nepřiznal a všechno svedl na svého známého Zdeňka.

Tvrdil, že mu tehdy neznámý Zdeněk nabídl v domě ubytování a myslel si, že dům, kam jej zavedl, patří jemu. V domě několik nocí přespal. Když se pak do domu vrátil naposledy, viděl v kuchyni mrtvé tělo zabalené do deky.

S vraždou nechtěl mít nic společného, a tak odjel na kole. Nechal si tam však bundu a nabíječku, a tak se vrátil. To už ale dům hořel, zavolal hasiče a policii.

Žalobce uvedl, že obviněný žil dost nezodpovědně. Byl už pětkrát souzen za krádeže, vloupání a neplacení výživného na svých sedm dětí s různými ženami. 
V poslední době nepracoval a ani neměl vlastní byt. Potuloval se různě po Krnovsku a přespával u známých.

Soud v Ostravě bude pokračovat dalšími výpovědmi svědků a vyslyšeni budou také různí znalci.