Na hlasitou hudbu, linoucí se z bytu v Albrechtické ulici, si ve čtvrtek 11. července stěžovali sousedé. Když hlídka Městské policie Krnov přijela na místo, byla hudba slyšet až na dvoře.

Strážníci museli dlouho zvonit, než jim otevřela značně podnapilá šestačtyřicetiletá žena. Na výzvu, aby hudbu ztišila, sdělila strážníkům svůj právní názor, že je ve svém bytě, takže si může dělat, co chce. Její postoj se nezměnil ani po poučení strážníků, že se dopouští protiprávního jednání.

Postoj hlučné dámy nezměnilo ani varování, že pokud hodlá pokračovat v rušení nočního klidu, bude celá záležitost postoupena k dořešení přestupkové komisi. Ani toto varování ke ztišení domácnosti nevedlo. Dáma se před přestupkovou komisí v minulosti už ocitla, takže díky svým zkušenostem si byla jistá, že se jí tam nic hrozného nestane. Ujistila strážníky, že pokutu klidně zaplatí.

Hlídka po marných pokusech o nápravu rušitelce nočního klidu oznámila, že tedy nezbývá nic jiného, než věc předat správnímu orgánu obce. Při odchodu strážníků žena s pocitem vítězství ostentativně zabouchla dveře. V bytě opět začala hrát hlasitě hudba, kterou dočasně ztlumila, aby slyšela strážníky. Odchod strážníků kromě hlasité hudby doprovodil ženin hřmotný zpěv.

Dobrovolníci semena kokrhele nasbírali v červnu. Dnes můžete na loukách u Krnova potkat dobrovolníky s křovinořezy, hráběmi a vidlemi na seno.
Dobrovolníci pomáhají kokrhelem i křovinořezy