Marihuanu měl pro sebe

„Trestné činnosti se měl obviněný dopustit tím, že od letošního června v Krnově, místní části Ježník, měl vytvořit v nemovitosti, kterou měl v pronájmu, kompletní kvalitní technologii k pěstování rostlin s obsahem THC v hodnotě zhruba padesáti tisíc korun, kterou policisté na místě zajistili," řekla k případu bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Obviněný vydal policistům půl kilogramu sušené rostlinné hmoty, kterou odeslali k expertíze. Muž se k trestné činnosti doznal a tvrdil, že si pěstoval „trávu" pro svou potřebu. „Trestní stíhání je vedeno na svobodě, muži hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let," sdělila mluvčí Tušková.

Gram vyšel na tisícovku

Jednadvacetiletá dívka z Vrbenska jela ve tvrdých drogách. V pondělí i mladou narkomanku bruntálští kriminalisté obvinili z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Toho se měla dopustit tím, že od roku 2013 do září 2014 na různých místech Bruntálu dávala a prodávala uživatelům pervitin. Gram prodávala za jeden tisíc korun. Dívka je sama uživatelkou drog," konstatovala Tušková.

Mluvčí dále poskytla statistiku, jak jsou na tom policisté s objasňování drogových deliktů za sedm měsíců letošního roku. V souvislosti s pěstováním, výrobou a prodejem drog řešili celkem osmačtyřicet případů a obvinili dvaačtyřicet osob. Z obviněných osob bylo devatenáct recidivistů, pět žen a dva mladiství. V této souvislosti policisté prověřovali také dva nezletilce. Obviněné osoby jsou ve většině případů sami uživateli zakázaných látek. (kaj)