Policisté na Bruntálsku řešili několik případů, kde nestřídmé popíjení sehrálo roli velmi negativní jednalo se většinou o partnerské či rodinné rozpory, které jejich účastníci pod vlivem alkoholu neřešili zrovna diplomaticky.

Na Silvestra byli například policisté přivoláni do obce Moravskoslezský Kočov, kde šestačtyřicetiletý muž fyzicky napadl druha své matky a následně i matku. „Policisté muže zajistili a převezli na záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití," upřesnila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Velkou ostudu si utrhl o pár dní dříve také muž z Rýmařova. Ten v ranních hodinách na druhý svátek vánoční pobíhal polonahý kolem diskotéky na ulici J. Sedláka v Rýmařově. Původně byl hostem podniku, tam se však choval nepřístojně a proto ho pořadatel vyvedl.

„Muž, který během návštěvy diskotéky napadal hosty, byl v silně podnapilém stavu. Při příjezdu policistů byl již venku a zmateně pobíhal kolem diskotéky do půl těla svlečen a dorážel na přítomné osoby," popsala situaci Pavla Jiroušková.

Policisté muže ztotožnili, jednalo se o třiatřicetiletého místního občana. Protože nereagoval na výzvy, museli policisté použít donucovací prostředky a muže zajistit. „Dechová zkouška vykázala hodnotu kolem dvou promile a muž střízlivěl na záchytné stanici v Opavě," dodala policejní mluvčí.

Gabriela Mathiasová