„Soutěže se zúčastnilo celkem osmnáct vybraných dopravních policistů ze všech dopravních inspektorátů, dálničního oddělení Ostrava a oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková.

Moravskoslezští policisté se nejprve vydali na křižovatku ulic 28. října a Novinářské, kde řídili provoz. Až na výjimky motoristé nezmatkovali a dělali, co měli. „Řidiči v Ostravě se určitě zlepšili. Je to i tím, že si zvykají na to, že policisté častěji řídí křižovatky, a to z důvodů revizí světelné signalizace, které ve městě probíhají," řekl Deníku Radomil Křivoň z oddělení silničního dohledu moravskoslezské policie s tím, že vždy se najdou příliš opatrní nebo nerozhodní motoristé.

„Policista takovým řidičům pomůže, ať již nějakým příkazem či posunkem, aby pochopili, co mají dělat," dodal Radomil Křivoň, který zvládl i následné záludnosti jízdy v extrémních podmínkách v Centru bezpečné jízdy Libros v Ostravě-Přívoze. Policisty čekala smyková deska, průjezd zatáčkou se sníženou přilnavostí, slalom mezi kužely, couvání a další úkoly. „Celkem to šlo, jen jsem si špatně nastavil zrcátka a trochu jsem najel do kuželů," uvedl Radomil Křivoň.

První dvě místa, která znamenají postup do celorepublikového finále, obsadili Patrik Slíva z frýdecko-místeckého dopravního inspektorátu a Martin Neděla z opavského dopravního inspektorátu.